Ulei de ardei iute. Invata cum sa-l prepari acasa. Te scapa de celulita si vergeturi!
Astazi iti propunem o reteta de ulei de ardei iute, pe care sa-l pui in practica, in diverse afectiuni sau din contra, pentru mentinerea fermitatii pielii! Este originar din America de Sud si ascunde proprietati miraculoase.
Desi are un gust foarte picant si usturator, poate fi consumat ca atare sau masat direct pe piele, pentru o actiune anti-celulitica. Deoarece contine ingrediente termo-active, veti remarca in cazul acestui ulei de ardei iute si modul in care actioneaza.
Ulei de ardei iute. Cum actioneaza
Un astfel de ulei este necesar in fiecare camin, pentru ca poate sa trateze numeroase afectiuni. Printre acestea se numara bolile de piele cum ar fi psoriasis si zona zoster. Se poate aplica pe zonele dureroase, in cazul artritelor si poate vindeca chiar si degeraturile, iarna. Ardeiul iute, ideal in lupta cu cancerul?
Deoarece este aur la casa omului, trebuie sa invatati sa preparati uleiul care poate actiona si impotriva celulitei de pe corp. In acest caz, puteti sa il masati direct pe piele, odata ce este pregatit si veti simti cum actioneaza, datorita faptului ca incalzeste zona in care va doriti sa actioneze. Functioneaza miraculos si impotriva vergeturilor.
Totodata, si daca suferiti de gingivita sau abcese va puteti baza pe acest ulei natural, pregatit in casa. Pentru a scapa de problemele de ordin dentar, se recomanda clatirea gurii cu 10 ml de ulei de ardei iute, pentru 5-10 minute. Nu-l inghititi, ci scuipati-l si clatiti-va cu apa calduta.
Se poate folosi si ca solutie de masaj si are un rol important si in reglarea circulatiei sangelui, de la nivelul mainilor si picioarelor. Asadar, daca suferiti chiar si vara de aceasta problema, va puteti masa usor cu uleiul obtinut pentru a reduce senzatia de frig. Dieta cu ardei iute
Ingrediente necesare
– 10 ardei iuti Cheyenne
– 2 cani de ulei de masline
– un borcan cu o capacitate de 1 litru.
Mod de preparare
Acest tip de ulei se poate prepara acasa in doar 15 minute. Face parte din grupul uleiurilor care irita si incalzesc pielea. Puteti sa incepeti sa il preparati prin a lasa ardeii la uscat, cateva zile. Dupa aceea, se spala si se zdrobesc, pana cand se obtine o pulbere fina sau o pasta.
Se taie partea cu codita a ardeilor si se macina foarte bine. Pudra rezultata se pune intr-un borcan si se acopera cu cantitatea de ulei de masline indicata. Se pune intr-un loc racoros pentru aproximativ 7 zile, dupa care se strecoara. Amestecul rezultat se poate tine in frigider sau in camara.
Uleiul de ardei Cheyenne se poate adauga si in mancare, fiind potrivit pentru a condimenta retetele. Poate fi masat direct pe piele, in zonele dureroase, mai ales atunci cand sunt intampinate dureri articulare, fie alte tipuri.
sursa: sfatnaturist.ro