Turta dulce e un desert minunat pentru intreaga familie si trebuie incercata acasa!
Pentru ca nu degeaba e numit desertul copilariei, turta dulce de casa cu miere va fi in special pe gustul adultilor iubitori de dulciuri. Pofticiosii isi pot prepara foarte repede acest acest desert si va fi gata in doar cateva minute!
Turta dulce de casa cu miere poate fi pregatita cu forme rotunde sau diverse alte figurine, iar copiii se pot bucura la decorarea acestui preparat delicios cu diverse tipuri de glazura. Si, pentru un plus de gust, in aceasta reteta se foloseste mierea, ca ingredient „vedeta” ce va da un plus de savoare prajiturelelor.
100 grame miere
200 grame zahar
2 galbenusuri de ou
1 ou
100 mililitri lapte
500 grame faina
1 lingura scortisoara, un varf de cutit cuisoare macinate, 1 lingurita cu varf de amoniac
Toate ingredientele se pun intr-un castron mediu spre mare, iar la urma trebuie adaugata faina impreuna cu amoniacul. Se framanta un aluat cu o consistenta ceva mai vascoasa, pe care il vom inveli in folie alimentara. Aluatul pentru turta dulce cu miere se lasa la frigider peste seara, pana dimineata, cateva ore.
Dupa ce a stat cateva ore la rece, aluatul se scoate si cu ajutorul unei lingurite se formeaza bilute. E recomandata o jumatate de lingurita de aluat pentru fiecare turta dulce sau se pot folosi forme dupa ce aluatul a fost intins. Prajiturile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 2 centimetri distanta una de alta, ca sa nu se lipeasca intre ele.
Tava se da la cuptorul preincalzit, timp de 10-15 minute, la 180 de grade Celsius. Cand se mai raceste, turta dulce poate fi pudrata cu zahar sau data printr-o glazura specifica, asa cum e si cea regasita in comert.
(sursa: adevarul.ro)