Trump, declarații halucinante despre tratamentul coronavirusului! Medicii au reacționat ferm!

Publicat: 24 Apr. 2020, 10:55 News
Trump, declarații halucinante despre tratamentul coronavirusului! Medicii au reacționat ferm!

Trump, declarații halucinante despre tratamentul coronavirusului! Președintele SUA, Donald Trump, a fost criticat de comunitatea medicală, după ce a sugerat să se facă cercetări pentru a stabili dacă coronavirusul ar putea fi tratat prin injectarea de dezinfectant în organism, scrie BBC.

Trump a mai propus iradierea corpurilor pacienților cu lumină UV, idee respinsă categoric de medici. Un alt official american a spus că lumina soarelui și dezinfectantul sunt cunoscute pentru eficiența lor de a ucide infecția.

Agențiile de sănătate publică au lansat, de asemenea, un avertisment împotriva utilizării clorului ca medicament.

În timpul unei conferințe de presă susținută la Casa Albă pe tema combaterii coronavirusului, un oficial american a prezentat rezultatele unor cercetări care au indicat că coronavirusul pare să fie eliminat mai rapid atunci când este expus la soare și la căldură.

Studiul a arătat, de asemenea, că înălbitorul ar putea ucide virusul în cinci minute și alcoolul izopropilic l-ar putea ucide și mai repede. William Bryan, șeful interimar al Direcției de Știință și Tehnologie a SUA, a prezentat concluziile la conferința de presă.

Donald Trump, declarații croticate de comunitatea medicală

Deși acesta a menționat că cercetarea ar trebui să fie tratată cu precauție, Trump a sugerat continuarea în acest sens.

„Deci, să presupunem că aplicăm corpului ceva colosal – fie că sunt ultraviolete sau doar lumină foarte puternică – şi cred că aţi spus că nu a fost verificat, dar veţi testa”, a spus preşedintele către medicul Deborah Brix, coordonator la Casa Albă pentru răspunsul la coronavirus. Apoi am spus, presupunând că lumina este adusă în interiorul corpului, ceea ce puteţi face fie prin piele sau în alt fel. Şi cred că aţi spus că veţi testa şi asta. Sună interesant”.

„Apoi văd că dezinfectantul îl distruge într-un minut. Un minut. Există vreo cale să putem face asta, prin injectare sau aproape o curăţare? Aşadar, ar fi interesant de verificat asta. Cred că este o chestie minunată de urmărit”.

Medicii au avertizat că ideea lui Donald Trump ar putea avea rezultate fatale.

„Această idee de injectare sau ingerare de orice tip de produs de curăţare este iresponsabilă şi periculoasă. Este o metodă comună la care apelează oamenii când vor să se sinucidă”, a declarat pneumologul Vin Gupta a declarat pentru NBC News.

Kashif Mahmood, medic în Charleston (Virginia de Vest), a scris pe Twitter: „Ca medic, nu pot recomanda injectarea de dezinfectant în plămâni sau folosirea de raze UV pentru a trata Covid-19. Nu ascultaţi sfaturi medicale venite de la Trump”.

 

Publicat: 24 Apr. 2020, 10:55 News
Pe aceeași temă