Trucurile care te scapă instant de orice pată de pe haine! Ai nevoie de câteva ingrediente de câţiva lei

Publicat: 19 feb. 2024, 11:55 Autor: Hermina Hagianu Life
Trucurile care te scapă instant de orice pată de pe haine! Ai nevoie de câteva ingrediente de câţiva lei

Petele de pe haine ar putea uneori să vă dea mari bătăi de cap. Anumite alimente sau lichide nu se curăţă atât de uşor, însă noi avem soluţia care v-ar putea face viaţa mai uşoară! Toate detaliile, mai jos în articol!

Există o multitudine de produse de curățenie și igienizare care ar putea să îți ofere rezultatele pe care ți le dorești. Însă, atunci când vine vorba despre haine, trebuie să fie alese cu atenție, în caz contrar ai putea să deteriorezi materialul.

Trucurile care te scapă de petele de pe haine

Hainele pot fi pătate cu multe substanțe, de la lichide, vopsea, machiaje, până la alimente sau chiar și din cauza transpirației. Există o serie de trucuri pe care le poţi folosi pentru ca hainele tale să arate ca noi după fiecare spălare. Unul dintre trucurile populare printre gospodine este acela cu aspirina pisată, apă caldă și cremă de tartru. Se amestecă cele trei elemente și se întind pe suprafața pătată. După ce lași soluția să acționeze timp de 20 de minute, trebuie să o speli cu apă caldă.

Pe lângă această modalitate, mai există și trucul cu felia de lămâie. Dacă unele dintre haine au rămas cu pete din cauza transpirației, se poate freca zona respectivă cu o felie de lămâie. Apoi, hainele se spală normal. De altfel, dacă hainele au fost pătate de ceară, atunci se pune deasupra zonei respective o bucată de hârtie de copt. Apoi, se va presa cu fierul de călcat, iar petele vor dispărea rapid.

Pentru a scoate o pată de pe haine cauzată de cerneală, este recomandat să se utilizeze o bucată de tifon îmbibată în alcool. Apoi, haina se poate spăla normal. Totodată, dacă vrei să ai haine de un alb impecabil, poți utiliza bicarbonatul de sodiu. Se poate amesteca cu detergentul, în mașina de spălat.

 

Sursă foto: colaj CIAO

Publicat: 19 feb. 2024, 11:55 Autor: Hermina Hagianu Life
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×