Tragedie la Craiova. Coronavirusul a mai ucis un medic!

Publicat: 12 Nov. 2020, 11:37 Arhiva
Tragedie la Craiova. Coronavirusul a mai ucis un medic!

Încă un medic a fost răpus de COVID-19. Un chirurg din Craiova a decedat aseară, după ce a fost confirmat cu noul coronavirus. Este deja al treilea medic din Craiova, care este învins de COVID-19.

Medicul chirurg Firmilian Calotă, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, a decedat miercuri seara în spital, unde se afla internat după ce fusese depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Anunţul a fost făcut și pe Facebook de către foştii colegi. „Cu deosebit regret, promoţia ’74 a Colegiului Naţional ‘Carol I’ (fostul Liceu ‘Nicolae Bălcescu’ din Craiova) anunţă trecerea în nefiinţă a colegului lor dr. Calotă Firmilian!”, a scris unul dintre colegi, potrivit Agerpres.

Fost director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, Firmilian Calotă era profesor universitar la Facultatea de Medicină din Craiova, avea 66 de ani şi fusese depistat pozitiv la noul coronavirus în urmă cu o săptămână.

9.799 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore, în România

În ultimele 24 de ore au fost 9.799 de cazuri noi de COVID-19. Până astăzi, 11 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 324.094 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 218.086 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.799 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 2.074 depersoane au fost reconfirmate pozitiv.

Potrivit datelor GCS, județul Sibiu a depășit coeficientul de 7 infecții la mia de locuitori.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 12 Nov. 2020, 11:37 Arhiva
Pe aceeași temă