Tragedie în lumea muzicii! Un artist celebru a încetat din viață!

Publicat: 09 Jan. 2020, 12:08 News
Tragedie în lumea muzicii! Un artist celebru a încetat din viață!

Tragedie în lumea muzicii! Celebrul saxofonist din Timișoara, Peter Wertheimer, a murit la vârsta de 72 de ani.

Artistul suferea de o boală incurabilă, cu care se lupta de mai multă vreme. A fost înmormântat la Tel Aviv, acolo unde se mutase după ce studiase Conservatorul la București. Peter Wertheimer era unul dintre cei mai cunoscuți saxofoniști, la nivel mondial. Artistul s-a născut în Satu Mare, însă la vârsta de un an, familia a decis să se mute la Timișoara. Saxofonistul suferea de o boală incurabilă. A făcut numeroase tratamente, însă nu au dat rezultate. Din păcate, s-a stins din viață la începutul acestui an, pe 6 ianuarie.

Cine era Peter Wertheimer

Peter Wertheimer în 1947 ca fiu al violonistului Andrei Wertheimer și a copilărit la Timișoara, unde tatăl său s-a numărat printre pionierii muzicii jazz locale și a fost dirijor la Operă. Începând de la vârsta de 5 ani el a învățat vioara clasică și alte instrumente cu tatăl său, apoi vioara la Școala de Muzică din Timișoara.

Când părinții săi au depus cerere de emigrare în Israel, au fost concediați, iar copilul a fost exmatriculat din Școala de muzică. Ulterior Wertheimer a plecat la București, unde la a beneficiat de ajutorul unor muzicieni, și-a putut relua studiile, inclusiv la Conservatorul din București, a cântat în diverse localuri, teatre, case de cultură etc. și a fost primit ca membru al orchestrei de estradă a Radiodifuziunii, cu care a întreprins și turnee în străinătate.

În 1974 a fost într-un turneu cu orchestra Electrecord în Germania de vest și Elveția. A participat la festivaluri de jazz la Sibiu, București, ulterior la Gărâna.

A avut colaborări fructuoase cu Johnny Răducanu, Eugen Gondi, Marius Popp, Dan Mândrilă, Radu Goldiș, Adrian Enescu.

Publicat: 09 Jan. 2020, 12:08 News
Pe aceeași temă