Superstitii de Craciun! Ce nu ai voie sa faci in Ajunul Craciunului, pentru a avea noroc in anul ce vine

Publicat: 24 Dec. 2017, 16:02 Life

24 decembrie, în Ajunul Crăciunului, românii fac ultimele pregătiri pentru una dintre cele mai importante sărbători ale creştinătăţii, Crăciunul.

Crăciunul este una din sărbătorile de care se leagă cele mai multe superstiţii şi traditii populare, mulţi dintre români fiind convinşi că dacă respectă anumite obiceiuri, vor avea noroc şi vor fi binecuvântaţi în anul ce vine.

Se spune că pentru a avea noroc în noul an, nu trebuie să mănânci nimic în ajun de Crăciun. În ziua de Ajun se taie câte un măr, iar dacă mărul are viermi, se spune că cel care a tăiat fructul va fi încercat de boală tot anul, iar dacă mărul este putred, atunci va muri. În ziua de Ajun nu sunt permise supărarea, certurile şi loviturile: cel care loveşte cu pumnul va primi înapoi tot atâţia pumni cât a dat;

Deşi majoritatea oamenilor împodoesc bradul de Crăciun când le permite timpul, acesta se împodobeşte de fapt în seara de Ajun, pe 24 decembrie. Conform unei superstiţii, în ziua de Ajun nu este permis consumul de rachiu. Se spune că cel care bea rachiu pe 24 decembrie, va fi batjocorit de diavol.

Continuarea articolului »

Publicat: 24 Dec. 2017, 16:02 Life
Pe aceeași temă