Tort Pavlova cu mascarpone și fructe de pădure. Rețeta unui deliciu absolut fabulos!

Publicat: 01 ian. 2020, 15:08 Autor: Elena Retete & Diete
Tort Pavlova cu mascarpone și fructe de pădure. Rețeta unui deliciu absolut fabulos!

Prăjitura Pavlova reprezintă, pentru toți iubitorii de dulciuri și de rafinament, alegerea ideală, fiind combinația perfectă dintre simplitate și eleganță.

E o prăjitură care multor persoane le inspiră feminitate, pentru că nu este numai foarte gustoasă, ci și arătoasă. Pentru a realiza acest tort aveți nevoie în primul rând de un cuptor electric sau unul la care puteți controla temperatura și trebuie sa fiți dispuși să așteptați două ore, până se coc foile de bezea.

Dulceața acestui deliciu este echilibrată perfect de sosul acrișor de fructe de pădure și de crema de mascarpone.

Ingrediente:

7 albușuri,

un praf de sare

350g de zahăr

1 lingură zeamă de lămâie,

1 lingură de amidon

o linguriță de extract de vanilie.

Mod de prepare:

Albuşurile le mixăm cu un praf de sare până devin spumă, apoi se adaugă zahărul tos în trei tranşe. Mixăm aproximativ 15 minute, până se dizolvă tot zahărul şi obţinem o bezea densă şi lucioasă. Adăugăm restul ingredientelor şi mixăm 1 minut. Încălzim cuptorul la 80 grade C.

Pe o tavă peste care punem hârtie de copt, se împarte și se modelează bezeaua în 3 cercuri egale, cu spațiu destul între ele. O lăsăm la copt 120 minute, la 80° Celsius. La final, blatul nostru bezea trebuie să fie tare la exterior și să aibă culoarea laptelui. Pentru sosul de fructe: 400 g fructe de pădure (zmeură/căpşune), 150 g zahăr, 2 linguriţe de amidon.

Punem într-o cratiţă fructele de pădure, zahărul si o ceaşcă mică cu apă. Fierbem până obţinem o dulceaţă mai lichidă. Dizolvăm amidonul în puţină apă şi îl turnăm peste fructe. Amestecăm până se îngroaşă.

În ceea ce privește asamblarea, toate straturile pe care le vom pune, trebuie să fie reci- foile de bezea, crema și sosul, iar prăjitura se asamblează cu maximum 2-4 ore înainte de servire.

Pe un platou vom pune prima foaie de bezea, o parte din crema de mascarpone, niște sos de fructe și eventual câteva fructe proaspete, iar apoi alternăm straturile până terminăm foile de bezea. Deasupra vom pune cremă, sos și fructe proaspete. Este o prăjitură nu neapărat dificilă ca proces, dar necesită destul de mult timp.

Publicat: 01 ian. 2020, 15:08 Autor: Elena Retete & Diete
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă