Topala de pui, reteta din Salaj: este o mancare delicioasa pe care o recomanda un maestru bucatar. Este o mancare gustoasa pe care o poti incerca si tu. Ai nevoie de cateva ingrediente si putin timp liber.
Topala de pui, reteta din Salaj: bucatarul salajean Mircea Groza recomanda acest fel. Reteta este usor de preparat, necesita putine ingrediente si nu e scumpa. O poti face pentru familia ta sau pentru prieteni.
– un pui transat
– o ceapa
– un ardei
– boia dulce
– faina
– lapte
– sare
– piper
– ulei
-patrunjel
Se toaca ceapa si ardeiul, apoi se pun la calit intr-o cratita cu ulei. Se amesteca pentru a nu se arde, totul stand la foc mic.
Dupa ce legumele s-au inmuiat, se pun bucatile de pui curatate si spalate.
Cand carnea s-a albit, vasul se ia de pe foc si se adauga boia dulce. Se amesteca si se completeaza cu apa pana cand ingredientele sunt acoperite.
Se pune vasul pe foc, se amesteca si se lasa sa fiarba la foc mic.
In timp ce carnea fierbe, amesteca intr-un castron faina cu lapte. Poti folosi de vaca, capra sau bivolita.
Cand carnea de pui e gata, adaugati sare si piper dupa gust. Apoi adaugati amestecul de faina si ou.
Tine mancarea la foc mic si amesteca timp de 10-15 minute. La final, cand mancarea e gata, toaca patrunjel si pune peste ea.
Poti servi topala de pui cu paine proaspata sau cu mamaliga. Optional poti pune si putina smanatana. Pofta buna!
Sursa: adevarul.ro