Top 15 atracții turistice în Dubai. În ce Royal Suite se cazează Katy Perry sau Ronaldo

Publicat: 09 mai 2022, 10:26 Autor: G. M. Arhiva

Top 15 atracții turistice în Dubai. Iată câteva obiective pe care le poți vedea într-o vacanță.

Top 15 atracții turistice în Dubai pe care ar fi ideal le bifezi dacă îți dorești o vacanță în acest oraș. Dubaiul este una din locațiile care oferă multe vizitatorilor, de la experiențe de neuitat, până la locuri spectaculoase.

Fie alegi mergi într-o mini vacanță de 4 zile, fie îți propui stai o săptămână sau 10 zile, în Dubai ai o multitudine de atracții turistice cu care îți poți umple programul.

Dubai Frame, Bluewaters, Madame Tussauds Dubai, Atlantis The Palm, The Mud House Studio, SLS cu al său Ciel Spa, Burj Al Arab, The view al The Palm, Madinat Jumeirah, La Perle, Sky Views Dubai, Palazzo Versace Dubai sau Dubai Mall sunt doar câteva dintre atracțiile preferate de turiștii din toată lumea.

Madame Tussauds, Dubai Frame, Bluewaters, printre atracțiile turistice din Dubai

Dubai Frame, o atracție emblematică, s-a deschis în ianuarie 2018 și a devenit rapid una dintre cele mai populare atracții din Dubai și Emiratele Arabe Unite. Dubai Frame este unul dintre cele mai bune puncte de observație din oraș, cu priveliști uimitoare atât asupra vechiului, cât și asupra noului Dubai. Practic, deține recordul pentru cea mai mare ramă din lume. Doar în primul an, Dubai Frame a primit peste 1 milion de vizitatori. Cadrul a fost construit folosind 9.900 de metri cubi de beton armat, 2.000 de tone de oțel și 2.900 de metri pătrați de sticlă laminată, făcându-l o capodoperă arhitecturală care îl marchează a fi un reper cultural în Emiratele Arabe Unite.

Bluewaters este o destinație vibrantă de stil de viață. Gazda lui Ain Dubai, cea mai mare roată de observație din lume, este și un paradis pentru cumpărători, găzduind magazine cu concepte unice și restaurante. Podul Bluewaters oferă și acesta imagini spectaculoase.

Madame Tussauds Dubai este una dintre locațiile preferate de vizitatori pentru aici se găsesc 7 zone diferite cu personalități celebre în categoriile lor respective: muzică, modă, film, media, Bollywood și sport. În această atracție turistică se regăsesc figuri ca Justin Bieber, Kylie Jenner, Regina Elisabeta a II-a, Vin Diesel și Lewis Hamilton și altele.

Top 15 atracții turistice în Dubai: atelier de creații în lut

Preeti Pawani este fondatorul The Mud House Studio, un atelier de creații în lut. Aici nu ești doar vizitator, ci ai opțiunea, dacă îți dorești, te “joci” cu lut, creând un obiect, desigur ajutat și supravegheat de un membru al echipei.

SLS – Situată în cartierul Downtown este unul dintre cele mai renumite locații care oferă vederi spectaculoase, la cea mai înaltă clădire din lume Burj Khalifa. În vârful turnului de 75 de etaje se regăsesc două piscine infinite. Tot în cadrul acestui imobil, însă la etajul 69, se regăsește Ciel Spa, un simbol al luxului ce oferă 7 săli de tratament, zone termale care conțin băi de aburi, dușuri de experiență, piscine și camere de relaxare, o sală de sport complet utilată și două terase exterioare.

Burj Al Arab și al său Royal Suite preferat de Katy Perry sau Ronaldo

Burj Al Arab, un hotel care găzduiește inginerie de ultimă oră – de la plaja unică creată de om și terasa cu piscină infinită, până la unul dintre cele mai înalte atrium mari, la 180 de metri înălțime. Hotelul se află pe o insulă artificială care se află la 280 m (920 ft) de plaja Jumeirah. Imobilul are un heliport lângă acoperiș, la o înălțime de 210 m (689 ft) deasupra solului. Aici poți vizita un Royal Suite de lux unde cazarea pentru o noapte costă în jur de 25.000 de dolari. Fix într-unul dintre aceste apartamente de lux vei afla a fost și Katy Perry sau Ronaldo, dar și multe alte personalități celebre.

Souk Madinat Jumeirah este o destinație pentru cumpărături și luat masa lângă celebrul Burj Al Arab. Aici găsești baruri, restaurante, cafenele așezate de-a lungul canalelor mărginite de palmieri. Tot aici, cine dorește, se poate plimba cu barca tradițională, din lemn abra, pentru a admira și mai bine zona și pentru a face fotografii inedite. În interior, acest bazar în stil vechi, cu multe alei, oferă o varietate de suveniruri, bijuterii sau alte lucruri decorative, de asemenea există și standuri și tarabe care vând tot felul de îmbrăcăminte și mărfuri locale.

Ce alte atracții turistice sunt luate cu asalt de vizitatorii din Dubai?

Dacă ajungi în Dubai, chiar și pentru câteva zile, o atracție turistică este și La Perle – primul spectacol permanent din regiune care combină coregrafia uluitoare cu cascadorii îndrăznețe, într-un nou „teatru acvatic”. În sală, vizitatorii au parte de un spectacol în adevăratul sens al cuvântului: artiști de talie mondială execută isprăvi remarcabile, inclusiv acrobații aeriene, scufundări care sfidează moartea și trucuri incredibile pentru motociclete. Creată de legendarul director artistic Franco Dragone, povestea lui La Perle aduce un omagiu istoriei scufundărilor de perle din Emiratele Arabe Unite într-un stil spectaculos. Teatrul special construit, unde cascade și torenți de ploaie inundă scena și apoi se scurg în câteva secunde, este cu adevărat remarcabil. Dragone este creierul din spatele The House of Dancing Water din Macau și Le Reve din Las Vegas, iar acest spectacol multi-senzorial este diferit de oricare altul.

La o înălțime de 219,5 m deasupra solului, Sky Views Dubai este cea mai recentă atracție care atrage vizitatorii, oferind perspective fascinante ale întinderilor din Downtown Dubai. Așezată pe vârful hotelului Address Sky View, această atracție cuprinde trei oferte distincte pentru escapade de neuitat și care provoacă senzații tari – Observatory, Glass Slide și Edge Walk. Observatorul oferă oaspeților o plimbare panoramică cu liftul din sticlă până la nivelul 52, de unde pot accesa o scară în spirală până la etajul de mai sus pentru o plimbare fascinantă de sticlă de 46 m lungime până la clădirea alăturată.

Unde poți realiza fotografii inedite? Iată una dintre atracțiile turistice din Dubai perfectă pentru așa ceva

Toboganul de sticlă surprinde cel mai bine bucuria copilăriei, oferind o plimbare spectaculoasă în interiorul unui tunel transparent de la nivelul 53 la 52 al turnului. Curajoșii pot încerca o excursie de-a lungul Edge Walk – o experiență unică care îi pune pe oaspeți, toți echipați cu hamuri de siguranță, costum și cască, pe o margine exterioară a unui etaj al zgârie-norilor.

The Dubai Mall are peste 1.200 de puncte de vânzare cu amănuntul, inclusiv două magazine universale ancoră, Galeriile Lafayette și Bloomingdale’s, împreună cu peste 200 de experiențe culinare internaționale și o gamă largă de atracții de divertisment și agrement pentru familii. Dubai Mall este cel mai mare centru comercial din lume, el având o suprafață de peste 12 milioane de metri pătrați.

Atlantis The Palm este coroana celebrei insule Palm din Dubai. A fost prima stațiune care a fost construită pe insulă și are tematică mitul Atlantidei[6], dar include elemente arabe distincte. Stațiunea, care a fost deschisă în septembrie 2008, are 1.548 de camere cu tematică nautică, așezate pe două aripi de cazare, formate din Turnul de Est și Turnul de Vest, legate între ele prin Royal Bridge Suite. Acesta este completat de parcul acvatic Aquaventure și Acvariul Lost Chambers, care găzduiește peste 65.000 de animale marine.

În 2017 și 2010, Kim Kardashian a vizitat Royal Bridge Suite, parte din reality show-ul ei, Keeping Up with the Kardashians. Suita are un tarif mediu de 23.000 USD pe noapte. The View al The palm locul perfect unde te poți bucura de vederi uimitoare la 360 de grade, la 240 de metri deasupra celebrului palmier Jumeirah. The palm este insula unică ce găzduiește unele dintre cele mai bune stațiuni de lux din Dubai, inclusiv Atlantis, The Palm, FIVE Palm Jumeirah Hotel, Jumeirah Zabeel Saray, One&Only The Palm și multe altele.

Amintește de un palat italian din secolul al XVI-lea, Palazzo Versace Dubai este o capodopera neoclasică cu urme subtile ale arhitecturii arabe. Dispunând de o intrare impresionantă, tavane înalte, grădini amenajate și o gamă de mobilier italian bine lucrat, hotelul este cu adevărat simbol al stilului de viață Versace. O plimbare prin spațiile publice ale hotelului de 5 stele dezvăluie mai multe modele și țesături exclusive de la Versace, în timp ce piscinele completează liniștea grădinilor luxuriante care înconjoară imobilul. Fiecare piesă de mobilier și țesătură care împodobește cele 215 camere și apartamente de hotel ale hotelului și 169 de reședințe este proiectată și personalizată de Versace exclusiv pentru Hotelul Palazzo Versace din Dubai. Fiecare dintre cele 9 restaurante și baruri ale hotelului este proiectat pentru a avea o terasă în aer liber. Cele trei piscine exterioare sunt decorate cu plăci de mozaic și înconjurate de palmieri și flori.

Publicat: 09 mai 2022, 10:26 Autor: G. M. Arhiva
Autor: G. M.
Este redactor online pe zona Lifestyle la CIAO.RO, care face parte din Grupul de presa GMN....
Pe aceeași temă