Titanicul chinezesc e imposibil de scufundat. Cum arata replica celebrului vas care s-a izbit de un iceberg

Publicat: 20 Feb. 2019, 14:14 Life

In anul 2015, chinezii au pus bazele unui proiect pe care l-au finalizat la inceputul anului 2019. Este vorba de un vas de croaizera de lux.

Titanicul chinezesc e imposibil de scufundat. Este replica celebrului vas Titanic, scufundat in 1912, dupa lovirea de un iceberg. Nava a fost botezata Romandisea Titanic si are aceleasi dimensiuni pe care vasul Titanic le avea. Replica va fi expusa intr-un parc de distracții din orașul Suining, în provincia Sichuan, chiar în inima Chinei, relatează Ouest-France.

Titanicul chinezesc a fost comandat in martir 2015 de catre grupul energetic Seven Star Energy Investment Group. A fost realizata de constructorul naval chinez Wuchang Shipbuilding. Proiectul final a costat suma de 150 de milioane de dolari, echivalentul sumei platita pentru Titanicul original.

Titanicul chinezesc e imposibil de scufundat


Replica celebrului titanic a fost construita in centrul Chinei, departe de mare. „De ce aici? Pentru că Titanic vorbește tuturor oamenilor. Imaginea sa nu aparține unei singure țări, Titanic reprezintă o valoare universală”, explica în 2016 PDG-ul Seven Star Energy, Su Shaojun.

Titanicul chinezesc are 269 de metri lungime si 28 de metri latime. Va avea cabine de clasa intai, piscine, restaurante si alte facilitati de lux. Multe elemente ale Titanicului original au fost reproduse pentru Titanicul chinezesc. Noutatile vasului chinezesc sunt o sala de bal si internet wifi pentru vizitatori.

Romandisea Titanic nu va fi lansat la apa

Curtis Schnell a fost angajat în calitate de expert al Titanic-ului. „Nu vom construi o replici exacte a interioarelor de pe Titanic, dar coca și exteriorul vor fi foarte asemănătoare. În privința interioarelor, anumite piese vor fi construite astfel încât să propună o vizită fidelă din punct de vedere istoric”, declara Schnell.

Romandisea Titanic este replica celebrului Titanic, dar nu va fi lansat la apa niciodata. Replica va rămâne în port, pe râul Qijiang, în Suining. A fost botezată „Titanicul de nescufundat” și va fi principala atracție a parcului tematic Romandisea Seven Star International Cultural Tourism Resort.

Romandisea Titanic a revoltat supravietuitorii de pe Titanic

Turistii care vor sa viziteze Titanicul chinezesc vor avea parte de o simulare a impactului original din 1912, cu un iceberg. Victimele de pe Titanic s-au revoltat deoarece considera ca simularea este de prost gust. Chinezii mai lucreaza la inca o replica a celebrului Titanic.

Este vorba de proiectul miliardarului australian, Clive Palmer. Acesta va realiza nava tot in China. Proiectul a fost anuntat in 2012. Nava se va numi Titanic II si va circula pe oceane. Proiectul ar putea fi gata in 2022. Primul voiaj de inaugurare va avea startul in Dubai, Emiratele Arabe Unite, si va ancora in Southampton, Marea Britanie.

Titanic s-a scufundat in 1912

In luna aprilie 1912, vasul traversa din Southampton catre New York, in Atlantic. Titanicul original a intrat intr-un iceberg in largul Terra Nova. 1.500 de pasageri si membri ai echipajului au murit in apele reci ale Atlanticului. Incidentul a devenit cel mai tragic din istoria omenirii.

Publicat: 20 Feb. 2019, 14:14 Life
Pe aceeași temă