Tips & Tricks. Cum să aranjezi corect masa de Crăciun

Publicat: 24 Dec. 2020, 11:30 Life

Tips & Tricks. Cum să aranjezi corect masa de Crăciun. Unul dintre cele mai importante elemente când vine vorba despre „furatul ochiului” musafirului este chiar masa de Crăciun. Cum se aranjează corect masa de Crăciun, ce decorațiuni trebuie să folosești, unde se poziționează și ce trebuie să faci cu tacâmurile.

În primul rând trebuie să te gândești la ce față de masă vrei să folosești. Multe persoane aleg chiar să folosească fețe de masă cu motive de sărbătoare, în detrimentul celor de culoare unică – roșie, albă, negru satinat, verde. Dar, de asemenea, trebuie să te gândești cum asortezi și farfuriile și paharele. Totul trebuie să aibă ”o armonie”. Varianta care nu dă greș niciodată este alegerea feței de masă albă, impecabilă. Se consideră a fi o notă de rafinament. Evident, după ce se pune fața de masă, trebuie să vă gândiți și la decorațiuni: poate un brăduț în miniatură în mijlocul mesei, cu globulețe mici, sclipicioase, lumânări parfumate, beteală pentru decorarea mesei, reni, Moș Crăciun în miniatură, poate chiar și conuri și steluțe sclipicioase.

Tips & Tricks. Cum să aranjezi corect masa de Crăciun. Cum se aranjează farfuriile și tacâmurile

Pentru ca masa de Crăciun să fie aranjată ”corect”, vesela, tacâmurile și paharele trebuie să fie din același set. Dar cum se aranjează corect masa? cuțitele în dreapta farfuriei, furculițele se pun în stânga. În ordinea în care vor fi folosite: lângă farfurie tacâmul pentru aperitiv, lângă el tacâmul pentru friptură, apoi cel pentru pește. Lingurița de desert se poziționează în partea de sus a farfuriei. Paharele se pun în partea din dreapta sus a farfuriei.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 24 Dec. 2020, 11:30 Life
Pe aceeași temă