Voucherele de vacanta vor fi acordate, de la 1 iulie 2017, pe suport electronic. Acestea vor fi nominale, iar persoanele care isi vand tichetul altora sunt pasibile de amenzi ce pot echivala cu pana la 14 salarii minime brute, conform proiectului de Ordonanta de Urgenta a Guvernului.
Cuantumul unui tichet de vacanta este de maximum sase salarii de baza minime brute pe tara, iar impactul bugetar este estimat la 1,73 de miliarde de lei. Fiecare bugetar va primi un tichet de vacanta pentru a plati servicii turistice in Romania.
Hotelierii au cerut ca aceste tichete de vacanta sa fie valabile mai devreme, pentru ca oamenii sa le poata folosi si pentru sejururi la mare, insa anunta ca pentru lunile iulie si august gradul de ocupare se apropie de 100%.
Vestea buna este ca aceste tichete de vacanta sunt valabile 12 luni. Potrivit datelorMinisterului Finantelor, in 2016, in Romania erau peste 1,19 posturi ocupate in institutiile publice. Daca toti bugetarii primesc cate un tichetde vacanta in valoare de 1.450 de lei, ar fi nevoie de un efort bugetar de aproximativ 383 de milioane de euro.
Salariatii din mediul privat si bugetarii pot primi vouchere de vacanta in limita a 6 salarii minim brute, care pot fi folosite doar in turismul din Romania. Avantajul pentru privati este faptul ca sumele pe care le plateste angajatorul pentru aceste vouchere sunt deductibile la calculul impozitului pe profit. Ministrul Turismului a mai anuntat ca, spre deosebire de tichetele de masa, care sunt tiparite, cele pentru vacanta vor fi online.
Sursa: agerpres.ro.