Specialiștii transmit faptul că testele rapide devin mai puțin sigure în depistarea cazurilor de COVID, iar acest lucru se întâmplă în condițiile în care crește numărul persoanelor care se vaccinează împotriva noului coronavirus.
Această descoperire a fost făcută chiar de către șeful unui lanț farmaceutic important care a explicat și care este, de fapt, motivul pentru care se întâmplă acest lucru. După ce din ce în ce mai multe persoane merg și se înscriu pe listele de vaccinare și chiar se prezintă la centru pentru a li se administra serul de la firma aleasă, specialistul susține că testele antigen nu mai au puterea de a detecta o încărcătură virală, astfel că ar putea apărea un număr tot mai mare de teste fals negative. Una dintre soluții ar fi chiar concentrarea asupra testelor PCR pentru a detecta (mai bine) existența virusului în organism, arată alephnews.ro.
Noua variantă a coronavirusului cu o dublă mutație a apărut în India, iar anunțul a fost făcut de Ministerul Educației. În ultima perioadă, India a înregistrat cele mai mari valori zilnice la bilanț în cazuri numărului de persoane infectate cu noul coronavirus și decese, arată Adevărul.ro.
Mutațiile s-au evidențiat mai ales în statul indian Maharashtra, unde au fost făcute analize ale genomului de la mai multe probe. Oficialul a spus că există ”variants of concern” (VOC). Tulpinile „nu au fost detectate într-un număr suficient de mare pentru a stabili o relaţie directă sau pentru a explica creşterea rapidă a numărului de cazuri în unele state”.
Noua tulpină de coronavirus, care a fost descoperită în Marea Britanie, stârnește îngrijorare în rândul oamenilor de ștință, întrucât aceasta a suferit mai multe mutații și se răspândește mai rapid. Potrivit oamenilor de știință care analizează genetica virusului, mutațiile includ proteina ”țepușă” pe care coronavirusul SARS-CoV-2 o folosește pentru a infecta celulele umane. Deocamdată, însă, nu este clar încă dacă acestea îl fac mai infecțios.
Sursă foto: Pixabay