Temperaturile vor deveni insuportabile in Europa. Oamenii nu vor mai putea iesi din case peste 30 de ani

Publicat: 16 Jul. 2019, 11:13 Ciao.ro
Temperaturile vor deveni insuportabile in Europa. Oamenii nu vor mai putea iesi din case peste 30 de ani

Temperaturile vor deveni insuportabile peste 30 de ani. Un studiu facut de specialistii in domeniu releva faptul ca in aceasta perioada clima va suferi moficari semnicative.

Romanii trebuie sa se pregateasca de ce e mai rau. Modificari de temperatura vor fi resimtite si in tara noastra.

In 2050, clima la Londra va fi asemanatoare cu cea de la Madrid de acum. La Stockholm va fi ca la Budapesta, la Paris ca la Canberra, iar la Bucuresti ca la Alma-Ata (Kazahstan) sau Biskek (Kargaztan), conform unui studiu dat publicitatii miercuri si care a luat in calcul scenariul cel mai optimist al incalzirii globale.

Recorduri de temperatura

Cresterea rapida a populatiei si dezvoltarea urbana va face in viitor ca orasele sa devina cu 7,8 grade Celsius mai calduroase decat zonele rurale, informeaza Live Science. In prezent, aproximativ 54% din populatie traieste, la nivel mondial, in orase, iar pana in 2050 populatie urbana va creste cu 2,5 miliarde. Fenomene precum incalzirea excesiva a oraselor vor reprezenta amenintari pentru sanatatea publica si economie.

Pentru a ilustra modul in care vor evolua orasele din punctul de vedere al vremii, Climate Central a creat o harta interactiva. Harta prezinta modul in care un anumit oras va resimti temperaturi existente in alte zone ale globului din prezent. In unele cazuri, schimbarea provoaca aparitia unor temperaturi cu totul noi in unele zone ale globului.

Valurile de caldura vor afecta arii din ce in ce mai extinse si vor duce la recorduri de temperatura. In viitor, daca se pastreaza o crestere a temperaturilor globale de 1,5 grade Celsius, ne asteptam ca, dintr-o perioada de 3 ani consecutiv, sa fie 2 ani cu valuri de caldura. Daca temperatura creste cu peste 2 grade, atunci ne asteptam ca in fiecare an sa fie valuri de caldura.

O consecinta a schimbarilor climatice este extinderea acestui sezon de furtuni. In loc ca in august sa avem mai putine furtuni decat in iunie sau iulie, vom avea un sezon cu furtuni care se extinde in august si pana in septembrie. In continuare vom avea zile calduroase, dar vom avea si o crestere a valurilor de caldura si a fenomenelor extreme.

Publicat: 16 Jul. 2019, 11:13 Ciao.ro
Pe aceeași temă