Temperaturi bizare în decembrie 2023. Vremea se schimbă radical începând de miercuri!

Publicat: 11 dec. 2023, 13:55 Autor: Alina Nistor News
Temperaturi bizare în decembrie 2023. Vremea se schimbă radical începând de miercuri!

Vremea se schimbă radical începând de miercuri, 13 decembrie. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vom avea parte de temperaturi neobișnuite pentru această perioadă.

Luni, 11 decembrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM),  valorile termice vor crește ușor în cea mai mare parte a țării, astfel că temperaturile maxime se vor situa între 0 și 11 grade, iar cele minime între -3 și 5 grade. Cerul va avea înnorări și local vor fi precipitații slabe în regiunile intracarpatice și pe arii restrânse în restul teritoriului.

Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie în Banat și Crișana, mixte în Maramureș, Transilvania și Moldova, iar la munte va ninge. În celelalte zone vor fi mai ales ploi slabe sau burniță. Izolat se va depune polei, cu precădere în centrul, estul țării și în zonele de deal. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă și în nord-vest. Va fi ceață, local în sud și în est și pe alocuri în rest.

În București, valorile termice vor crește ușor, astfel că temperatura maximă va fi de 3…5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad. Cerul va avea înnorări și îndeosebi în a doua parte a nopții va crește probabilitatea de ploaie slabă. Vântul va sufla slab până la moderat.

Marți, 12 decembrie, valorile termice diurne vor crește și se vor situa peste cele specifice datei în cea mai mare parte a țării. Astfel, temperaturile maxime se vor situa în general între 4 și 14 grade. Cerul va avea înnorări temporare în est și în sud, iar în rest va fi mai mult noros.

Se vor semnala precipitații slabe, în special sub formă de ploaie în vestul, nordul și parțial în centrul teritoriului și pe alocuri în rest, iar în zonele montane vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat se va depune polei, mai ales în nord-est și în centru. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte și izolat în nord-vest. Minimele termice se vor încadra între -4 și 7 grade. Îndeosebi dimineața și noaptea, pe alocuri se va forma ceață.

În Capitală, temperatura maximă va fi de 9…10 grade. Cerul va avea înnorări temporare, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -2…0 grade. Îndeosebi noaptea va fi ceață.

De miercuri, vremea se schimbă radical!

De miercuri, 13 decembrie, vremea se schimbă radical. Va fi cald, dar revin precipitațiile în toate regiunile. Conform meteorologilor va ploua pe arii extinse în vest, centru și nord și cu caracter local în restul teritoriului; în zona montană înaltă, mai ales la începutul intervalului, vor predomina ninsorile, apoi precipitațiile vor fi mixte, iar lapoviță se va semnala trecător și în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei.

Cu precădere în Banat, Crișana și nordul Transilvaniei, precum și în zonele montane aferente cantitățile de apă vor fi local însemnate (în general 25…40 l/mp). Pe suprafețe mici, în centru și nord-est, vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane, în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 13 grade, iar cele minime în general între 0 și 8 grade (cu cele mai scăzute valori -atât ziua, cât și noaptea- în nordul Moldovei). În special la începutul zilei, se va semnala ceață pe alocuri în regiunile extracarpatice și pe arii restrânse în centrul țării.

În București, cerul va fi mai mult noros, la începutul zilei va fi ceață, apoi vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 9 grade și minima va fi de 1…3 grade.

SURSA FOTO: Social Media

Publicat: 11 dec. 2023, 13:55 Autor: Alina Nistor News
Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,…...
Pe aceeași temă