Te-ai intalnit recent cu un prieten mai vechi? Ai vazut pe cineva care face ca tine sau zice ca tine? Sau ai avut parte de un accident recent? Sigur te gandesti ‘vai, ce coincidenta!’ sau ‘as fi putut evita accidentul asta…’, dar nu o mai face. Pentru ca nu exista coincidente, totul se intampla in viata cu un motiv. Orice lucru care ti se intampla iti aduce un mesaj pentru ca nu exista accidente sau coincidente, ci doar sincronicitate. Totul se intampla cu un motiv!
Adevarul este ca tot ce ni se intampla in viata este in stransa legatura. De la trecut, la prezent si la viitor, fiecare coincidenta sau accident peste care dam intamplator este conectata cu o alta, informeaza themindsjournal.com. Nu conteaza cat de majora sau minora e intamplarea, totul tine de sincronicitate.
Fie ca simti ca ai o zi buna si ca totul merge ca uns, ca pe roate, cum se mai zice, sau ca ai o zi proasta in care ‘au loc multe coincidente’, Universul iti trimite un mesaj. Oameni si lucruri intamplandu-se la un moment anume e pura sincronicitate si, din fericire, exista o metoda sa poti accepta asta.
Asa se explica sincronicitatea! Cand esti sincronizat cu ceva ce iti doresti cu adevarat, iti cresc sansele sa te intalnesti cu acel lucru. Asta e unul din motivele pentru care oamenii asemanatori se intalnesc ‘accidental’. Adevarul este ca persoanele acelea functioneaza pe aceeasi frecventa si sincronicitatea face tot posibilul sa ii aduca fata in fata.
Poate te intrebi cum poti face asta… Ei bine, acest lucru functioneaza doar in cazul persoanelor care cred cu adevarat ca acest lucru exista. Pentru inceput trebuie sa crezi in ea si nu mai spune ca totul se intampla din greseala sau ca este o coincidenta.
Daca zici asta, trimiti un semnal spiritual slab Universului, spre deosebire de semnalul puternic pe care Universul ti-l trimite tie prin sincronizarea lucrurilor de langa tine. Intelegand sincronicitatea si vazand lucrurile asa cum sunt, nu ‘o intamplare’, poti sa iei legatura cu ‘sincronul’ din tine si sa nu te chinui atat de mult pe viitor sa obtii ce iti doresti.
Pe scurt, trebuie sa crezi in ceea ce iti doresti si sa le lasi sa se intample, fara sa fortezi ceva. Sincronicitatea este ca o oglinda si, indiferent in ce crezi, se va reflecta inapoi la tine. Asa ca, daca esti de acord cu legea sincronului, vei putea transmite mesaje puternice la nivel spiritual.
Pe langa asta, o sa devii un om mai bun, mai increzator si mai dedicat in tot ceea ce faci. Intelegerea sincronicitatii aduce armonie in viata ta si te face constient asupra a tot ce se intampla pe langa tine.
Daca ai auzit de legile lui Murphy si mai si crezi in ele, esti pe calea cea buna in a intelege sincronicitatea. Da, cand ceva merge prost, sunt sanse mari sa mearga si mai prost in timp. Adevarul din spatele acestei idei este ca sincronicitatea poate sa actioneze si IMPOTRIVA TA!
Daca te astepti ca mai multe lucruri rele sa ti se intample si crezi in legea lui Murphy, atunci te sincronizezi cu negativitatea ta interioara.
Ai dat undeva de un cunoscut pe care nu l-ai mai vazut de mult? Crezi ca e o coincidenta, un noroc sau doar o intamplare? Stiinta intalnirilor intamplatoare te va lamuri! Este motivul pentru ca ceva sa se intample. Intotdeauna exista un motiv si o conexiune sa te intalnesti cu cineva sau sa experimentezi ceva anume. Coincidenta este doar o iluzie!
Trecutul, prezentul si viitorul sunt conectate intre ele. Si chiar daca nu intelegem tot ce ni se intampla, sa tii minte ca mereu exista un motiv. Si acel motiv o sa devina clar in timp.
Cuvîntul „sincronicitate” este forjat de Jung pentru a reda un concept care ii aparţine. Este vorba de înlănţuirea a-cauzală a două sau mai multe fenomene psiho-fizice. Acest concept i-a fost inspirat de cazul unei paciente care se afla într-o situaţie de blocaj în tratament. Raţionalismul ei exagerat (inflaţia cu animus) o împiedica să asimileze materialele inconştietului.
Într-o noapte, pacienta a visat un cărăbuş de aur – cetonia aurata.
A doua, zi, la şedinţa de psihoterapie, o insecta reală de data asta, s-a izbit de fereastra cabinetului lui Jung. Jung a prins-o şi a descoperit cu surprindere că era un cărăbuş de aur, prezenţă rarisimă în acel climat. Ideea este, deci, de coincidenţă: în acest caz, între cărăbuşul visat de pacientă şi apariţia lui în realitate, în cabinetul de psihoterapie.
Dar această coincidenţă nu este una fără sens, o simplă coincidenţă. Folosind metoda amplificării, Jung asociază în jurul cărăbuşului şi ajunge la conceptul de moarte şi renaştere în filosofia hermetică a antichităţii, proces pe care, simbolic, pacienta sa trebuia să-l experimenteze pentru o reînnoire şi o împrospătare a personalităţii ei unilaterale, cauza nevrozei de care suferea.
Deci, o coincidenţă semnificativă de fenomene fizice şi psihice care sînt înlănţuite a-cauzal, informeaza psihanaliza.org despre sincronicitatea lui Carl Jung.