Țările din Europa se apropie de lockdown. Firmele și-au închis porțile, iar autoritățile impun restricții majore

Publicat: 02 Nov. 2020, 08:26 Arhiva

Pandemia de coronavirus a dat, la propriu, peste cap viețile oamenilor. Și, mai mult decât atât, se resimte acest lucru și la nivel medical, social, economic și politic. Recent, Belgia este a doua țară care a intrat iar în carantină totală, după ce numărul de persoane infectate cu noul coronavirus a crescut.

Duminică noaptea spre luni, Belgia a intrat iar în lockdown total, fiind chiar a doua țară europeană care ia această decizie. Situația la nivel european nu este deloc una bună, țările încercând din răsputeri să evite colapsul sistemului sanitar. Și Italia se află pe punctul de a reveni la o carantinare totală, după ce la nivel național s-au înregistrat 32.000 de noi infectări, arată stirileprotv.ro.

Țările europene se apropie de un lockdown major. Din ce în ce mai multe focare, depistate

De asemenea, nici Marea Britanie nu trebuie uitată, pentru că fiind barurile și localurile deschise, cetățenii au ieșit la distracție. Fapt ce i-a și costat sănătatea, existând explozii de infectări în orașele britanice. Mai sunt patru zile până când țara va intra iar în carantină totală, arată sursa citată. Guvernul portughez a anunțat că țara revine la carantină din 4 noiembrie. Sunt vizați aproximativ 70% dintre locuitorii țării, adică cei din regiunile cu focare majore.

Pe de altă parte, nici în Grecia situația nu este una tocmai bună. Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a declarat: “Speram să nu fiu nevoit să spun asta. Dar nu pot închide ochii în faţa realităţii dure. Ne vom concentra pe cele două mari surse de infectare: distracţia şi circulaţia oamenilor. Suspendam activitatea restaurantelor, cu excepţia livrărilor. Baruri, cafenele, cinematografe, muzee, teatre, săli de sport se închid. Rămân deschise magazinele, producţia şi şcolile”.

Nici România nu stă ”bine” la capitolul infectări, căci în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 5.324 de cazuri noi și 99 de decese. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.489. Dintre acestea, 910 sunt internate la ATI.

Publicat: 02 Nov. 2020, 08:26 Arhiva
Pe aceeași temă