Taraful Rutenilor și Carmen Chindriș, preferații românilor de pretutindeni

Publicat: 11 iun. 2024, 21:43 Autor: ileana.ghinea Arhiva
Taraful Rutenilor și Carmen Chindriș, preferații românilor de pretutindeni

Carmen Chindriș s-a născut în Sighetu Marmației și cântă de mică. La șapte ani, descoperă că îi place muzica, dar mai târziu studiază teatrul. Sufletul îi dictează să se îndrepte tot spre muzică, rezonând din toată inima cu aceasta.

Provine dintr-o familie numeroasă, având patru surori și un frate, iar ea este mezina familiei.

Se mândrește, ori de câte ori are ocazia, cu zestrea lăsată moștenire de la străbunica ei, constând în costume populare, vechi de peste 100 de ani.

Carmen Chindris, alături de Taraful Rutenilor, sunt pe piața muzicală de mai bine de 10 ani. Mai întâi, au abordat muzica tradițională maramureșeană și interbelică. În 2020, s-au decis să schimbe registrul muzical, trecând la melodii de petrecere.

În toți acești ani, au rămas o formație indestructibilă, știind să-și păstreze prietenia și respectul reciproc. Succesul, care a venit pe neasteptate, nu i-a schimbat, așa cum se spune adesea, ci au rămas aceiași moroșeni care și-au menținut numele prin muncă și seriozitate.

Numele formației și l-au luat de la poporul rutenilor, cel mai vechi popor slavon.

Livius Lauruc, managerul și compozitorul formației, este pe jumătate rutean, din partea tatălui, și a moștenit de la acesta cultul artei și muzicii de calitate.

„Ziua în care tu m-ai sărutat” a fost cea mai cerută piesă a acestor ani

În vara anului 2020, Carmen Chindriș și Taraful Rutenilor lansau piesa „Ziua în care tu m-ai sărutat”.  A avut zeci de milioane de vizualizări pe youtube, iar Taraful Rutenilor a devenit cea mai căutată formație, având un succes de neimaginat.

Livius Lauruc și Carmen Chindriș, prin dragostea pentru muzică și pasiunea cu care își fac meseria, va aduce, mulți ani de acum înainte, bucurie în sufletele iubitorilor de muzică. Si, tot din dragoste pentru public, au dat naștere unui proiect cu totul si cu totul inedit, unic in Romania, Traditional Maramures.

„Te invitam in „Proiect Traditional Maramures”, pentru a-ti oferi cariera mult dorita, COMPLET GRATUIT! Ne dorim să vă oferim tot pachetul de a vă lansa în muzica de tradiție maramureșeană, dar și pentru a vă continua cariera, dacă sunteți printre artislștii profesioniști. Un studio echipat cu cea mai noua tehnologie ilîn domeniu, echipală profesionistă, cu experiență vastă și rezultate impresionante, vă așteaptă să fițu parte din echipa noastră.”, a declarat Livius Lauruc, managerul și compozitorul Taraful Rutenilor și Carmen Chindriș.

Maramureșul este recunoscut de la peisajele superbe ce-ți taie răsuflarea, tradițiile ce dăinuie de sute de ani până în prezent, portul popular autentic purtat și azi în zile de sărbătoare, până la muzică, talent și oameni calzi și mereu primitori.

„Mereu, când plecăm prin țară, atunci când ne întoarcem acasă, suntem parcă încărcați de o energie aparte. Am simțit că suntem datori să facem acest proiect și am făcut-o cu o dorință imensă în suflet, de a transmite cât putem din energia locurilor și oamenilor de aici. Să ducem muzica din Maramureș tot mai departe, din start, nu reprezintă un aspect comercial, ci este, pur și simplu, dorința de a lăsa în urma o amprentă, oricât de mică, unui loc atât de „mare”, iubit de Dumnezeu, dar și oferi șansa celor care își doresc să cânte cu suflet”, au declarat Carmen Chindriș și Livius Lauruc.

Publicat: 11 iun. 2024, 21:43 Autor: ileana.ghinea Arhiva
Pe aceeași temă
×