Tanara care a invatat o luna la BAC si a luat 9,45! O cheama Malina Ciobanu si este violonista. Nu este un licean tipic, ci unul care a devenit celebru inainte de a absolvi. A inceput sa castige bani de mica si nu s-a omorat cu cartea. Cu toate astea, fata a luat 9,45 la BAC.
Malina Ciobanu a marturisit ca nu e tocilara. Eleva a tras tare in ultima luna dinainte de BAC. Si rezultatele s-au vazut! „Când iei Bac-ul cu media 9,45 (română – 9,50; istorie – 10; geografie – 8,85), după ce ai învățat doar în ultima lună”, a scris Malina pe profilul ei de Facebook.
Performanta ei este uluitoare deoarece tanara a concertat in cei patru ani de liceu des. A urcat pe scene mari din lumea intreaga. Si, cu toate astea, a reusit sa invete intr-o luna tot ce trebuia sa stie in 4 ani, informeaza a1.ro.
Daaaa, eram mare fană 3S-E şi A.S.I.A, le ascultam toate piesele.
Nu pot spune că am avut emoții, motivul fiind acela că, în cazul meu, rezultatul acestui examen nu a avut absolut nicio importanță în domeniul pe care eu îl studiez. Singurul factor care m-a făcut să învăţ/recapitulez şi în ultima perioadă a fost orgoliul unui elev conştiincios timp de 4 ani de zile.
Pot vorbi mai mult despre o curiozitate – e normal ca atunci când materia este atât de vastă și totuși repetitivă, să fii curios să vezi ce subiecte trebuie să dezvolţi și felul în care au fost formulate acestea, pentru că de multe ori, a doua parte pune probleme mai mari.
Un alt motiv pentru care nu m-am „confruntat” cu binecunoscutele emoții a fost acela că m-am dus încrezătoare pe cunoștințele dobândite în anii de liceu și noțiunile învățate, fiind conștientă că este esențial să mă concentrez și să nu mă demoralizez în cazul unui subiect pe care nu l-am mai întâlnit – ceea ce, bineînțeles, nu s-a întâmplat.
În acelaşi timp, cred că o mare parte din emoţii este creată de presiunea pe care elevii o simt odată cu susţinerea acestui examen – în societatea românească se pune accent mai mult pe notă decât pe ceea ce rămâne în mintea elevului, pe felul în care lucrurile învăţate îl pot ajuta să se dezvolte.
Tot mai mulţi oameni au impresia că nota obţinută reflectă nivelul intelectual al fiecăruia şi că aceasta te defineşte – nimic mai fals de atât. Cu siguranță a avut un rol extrem de important și faptul că, de-a lungul timpului, m-am regăsit în situații mult mai stresante sau decisive pentru viitorul meu pe care am reușit să le gestionez cu brio.
Materiile la care am dat probe scrise au fost limba și literatura română, istorie și geografie. Dacă este să mă refer strict la anul acesta, ultima lună a fost cea în care pregătirea mea s-a intensificat. Deşi comparativ cu ce am citit la un moment dat despre o elevă – că aceasta s-ar fi pregătit şi 10 ore pe zi în ultimul an, cele 3 ore pe care le integram alături de celelalte 5-6 ore de studiu la vioară, nu reprezintă, în opinia mea, o pregătire intensă.
Totuşi, ceea ce ar trebui să ştie orice elev care urmează să susţină examenul de Bacalaureat în anii viitori este că, nu vor reuşi niciodată să obţină un rezultat cel puţin mulţumitor dacă nu dau dovadă de conştiinciozitate pe parcursul celor 4 ani de liceu.
Citeste tot interviul acordat de tanara aici!