Studiu șocant: ”Liliecii vindecă infecțiile cu coronavirus”
Un nou studiu șocant a ieșit la suprafață. Studiul a fost realizat de mai mulți experți din Olanda.
La începutul pandemiei, mai multe studii au arătat faptul că virusul din China ar fi provenit de la lilieci. Însă, de data aceasta, specialiștii au făcut un anunț surprinzător: se pare că liliecii ar avea substanțe folosite în dezvoltarea de noi medicamente pentru cancer, terapii anti-îmbătrânire și coronavirus.
Liliecii, ”salvatorii” planetei!?
Potrivit Mediafax, oamenii de știință de la Max Planck Institute for Psycholinguistics din Nijmegen, Olanda, arată că liliecii ar oferi, de fapt, beneficii. Au fost luate șase specii de lilieci și le-au fost studiați genomii, inclusiv genomul speciei suspectate că de la ea ar fi pornit răspândirea coronavirusului. Se dorește să se ofere o nouă perspectivă asupra originii lor.
„Genomii ar putea ajuta la studiile despre modul în care liliecii vindecă infecţiile cu coronavirus, iar în viitor, probabil că datorită acestora va creşte rata de supravieţuire în cazul unor boli cum ar fi Covid-19“, spun experții.
„Liliecii au o toleranţă crescută la infecţiile virale“, spune doctorul Vernes.
Epidemia ar fi izbucnit, de fapt, în Guangdong
Este posibil ca epidemia să nu fi apărut în Wuhan, deoarece toate virusurile izolate aici erau, până la 17 ianuarie, de tip B. În provincia Guangdong, situată la aproximativ 805 kilometri de Wuhan, 7 din 11 virusuri izolate erau de tip A.
”Acest număr de cazuri este mic, pentru că sunt disponibile puţine genomuri în faza iniţială a epidemiei, înainte ca transhumanţa de Anul Noul chinezesc, până în 25 ianuarie, să înceapă să amestece schemele geografice”, declară Forster.
Primul caz cunoscut de coronavirus a fost descoperit în data de 17 noiembrie.
Publicaţia South China Morning Post scria că, potrivit datelor Guvernului, un bărbat în vârstă de 55 de ani din provincia Hubei, a cărei capitală este Wuhan, este primul caz cunoscut de Covid-19.
Virusul ar fi trecut de la un animal, aparent un liliac, la om, la un moment dat. Când şi unde s-a întâmplat acest lucru nu se cunoaşte.