Studiu. Cercetătorii susțin că noul coronavirus poate fi purtat de copii, în nas, până la trei săptămâni

Publicat: 31 aug. 2020, 12:54 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Un studiu efectuat recent de către cercetătorii din Coreea de Sud susțin faptul că noul coronavirus ar rămâne în căile nazale până la trei săptămâni, la copii.

Potrivit hotnews.ro, studiu a evidențiat și rolul distanțării fizice și a unei igiene corecte vis-a-vis de comportamentul celor mici. Președintele ”Royal College of Paediatrics and Child Health”, profesorul Russel Viner, explică faptul că există trei întrebări cu privire la copii și infectarea cu noul coronavirus: dacă aceștia contactează virusul, cât de grav este și dacă transmit celorlalți.

Studiul său arată că cei sub 12 ani ar fi puțin susceptibili la infectarea cu noul coronavirus, spre deosebire de adulți. Cercetătorii susțin că e mai mică probabilitatea să se îmbolnăvească cu noul coronavirus, în condițiile în care nu ar avea niciun simptom. Studiul de natură britanică, publicat vineri, săptămâna trecută, arată că 91 de copii au luat parte la acesta, iar virusul poate fi găsit în probele luate chiar și la trei săptămâni. Cercetătorii spun că virusul detectabil în nas sugerească că sunt capabili să îl transmită. Odată ce au fost identificate și izolate cazurile, pacienții au fost testați în repetate rânduri până când virusul a dispărut.

Roberta DeBiasi, șeful secției de boli de copii, spune că ar fi ”ilogic să credem că copiii nu au niciun rol în transmitere” având în vedere că ei sunt purtători ai virusului.

Argentina asigură ”dreptul la adio” pentru persoanele bolnave de Covid-19, aflate în stare critică

Potrivit g4media.ro, protocolul a fost aprobat și intră în vigoare în sistemul de sănătate din Buenos Aires care le va permite rudelor și familiilor persoanelor îmbolnăvite cu noul coronavirus și aflate într-o stare foarte gravă, aflate în spital, dar care au între 18 și 60 de ani, să însoțească în spital persoana bolnavă în fază terminală.

„În mare parte a lumii, coronavirusul a fost definit ca o boală a singurătăţii. Există numeroase cazuri în care familiile simt că rudele lor au murit pentru că s-au simţit prea singure în spital. Medicii şi infirmierele pot să îi acompanieze pe bolnavi. Ei fac acest lucru în mod efectiv, ei le transmit afecţiune. Dar nu persoanele cu care bolnavii şi-au împărţit întreaga viaţă sunt cele care sunt alături de pacienţii în fază terminală”, a declarat deputatul Facundo del Gaiso, iniţiatorul acestui proiect de lege.

Publicat: 31 aug. 2020, 12:54 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă