Studenta din Suceava, care a omorât un om de afaceri cu 33 de lovituri de cuțit, a fost eliberată din închisoare!

Publicat: 05 mai 2020, 10:43 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Fosta studentă suceveancă, care în anul 2007 a luat parte la o crimă îngrozitoare, a fost eliberată după 10 ani de închisoare, chiar dacă inițial primise o condamnare de 20 de ani.

Alina Mihaela Roșca (fostă Horeanu), era studentă la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor a Universității ”Alexandru Ioan Cuza”. Prietenul ei, alături de care a comis crima, Vlad Irimia Scurtu, era student la Facultatea de Informatică, la învățământ la distanță. Alina și colegul ei au omorât un om de afaceri din Botoșani, arată monitorulsv.ro.

Daniel Mancaș era directorul unei firme din Botoșani cu care fata a fost într-o relație, după ce s-au cunoscut pe internet. L-au atras pe omul de afaceri la Iași, acolo unde și-a găsit sfârșitul prin 33 de lovituri de cuțit. Bărbatul mai fusese bătut cu o bâtă de baseball.

Studenții, pe vremea aceea, au vrut să scape de trupul neînsuflețit al afaceristului Daniel Mancaș, așa că și-au chemat doi prieteni, Daniel Brăescu și Alexandru Stan. Au ascuns cadavrul bărbatului în portbagajul mașinii și l-au dus la Pădurea de la Ilișești. După ce au stropit corpul cu patru pungi de clor, au turnat pământ de flori peste cadavru. Alina și Vlad au primit câte 20 de ani de închisoare.

Alina Horeanu a fost eliberată condiționat. Judecătoria Gherla a admis propunerea formulată de Comisia de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Gherla.

”Judecătorii au decis liberarea condiționată a persoanei private de libertate Roșca Mihaela Alina (fostă Horeanu, fostă Stoian). Ea avea de executat o condamnare de 20 de ani de închisoare pentru omor, dar și pentru înșelăciune. Din procesul-verbal și caracterizarea anexată, reiese că persoana privată de libertate execută o pedeapsă de 20 de ani de închisoare. Până pe 13 februarie 2020, aceasta a executat 5.529 de zile de închisoare. Pentru a putea beneficia de liberare condiționată, ea trebuie să execute 3/4 din pedeapsă, adică 5.478 de zile de închisoare. Mai reiese că deținuta a fost sancționată disciplinar o singură dată. Sancțiunea a fost ridicată prin recompensare”, au arătat magistrații de la Judecătoria Gherla în motivarea deciziei de liberare condiționată.

„Pentru rezultate bune, aceasta a fost recompensată de 59 de ori. Față de personalul din penitenciar și față de colegi a manifestat respect. Din textul de lege reiese că pentru a fi liberat condiționat, persoana privată de libertate trebuie să îndeplinească în mod cumulativ cele trei condiții (executarea fracțiunii de pedeapsă, stăruința în muncă și dovezi de îndreptare). Din cele de mai sus reiese că deținuta îndeplinește toate condițiile pentru liberare condiționată, astfel că propunerea comisiei va fi admisă și se va dispune liberarea condiționată a condamnatei pe data rămânerii definitive a sentinței”, se mai arată în motivarea instanței de judecată.

Publicat: 05 mai 2020, 10:43 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă