Strategii de a cumpara si vinde bitcoin

Publicat: 29 Jun. 2019, 12:50 Life
Strategii de a cumpara si vinde bitcoin

Fiind un domeniu de tranzacționare în care se produc fluctuații frecvente chiar și într-o zi de tranzacționare, abordarea eficientă a acestui domeniu trebuie să se bazeze pe cunoașterea specificului și pe aplicarea unor strategii adaptate.

Strategii de a cumpara si vinde bitcoin. Chiar dacă în principiu piața schimburilor cu criptomonede este asemănătoare cu cea a schimburilor de monede tradiționale există și deosebiri importante.

Pentru a putea începe tranzacționarea primul lucru pe care îl are de făcut un trader este să aleagă o platformă dedicată, cât mai potrivită dorințelor și intențiilor sale. Este de preferat ca acastă platformă să dispună și de posibilitatea de personalizare a graficelor și de cât mai multe instrumente necesare pentru o analiză cât mai detaliată.

Strategii de a cumpara si vinde bitcoin

Strategii de a cumpara si vinde bitcoin

Pe piața din România una dintre platformele cele mai populare și mai rentabile este bitMahavi. Aceasta este o platformă de live trading, accesibilă și sigură, unde puteţi cumpăra sau vinde instant cele mai populare criptomone de la ora actuală, respectiv Bitcoin, Ethereum și Litecoin. Interfața este prietenoasă și dispune de numeroase instrumentele de evaluare și analiză extrem de utile pentru luarea deciziilor. Însă aspectul cel mai important, menit să vă atragă să o încercați este reprezentat de modalitatea de plată simplă, ratele de schimb avantajoase și comisionele transparente.

Cumpara si vinde bitcoin pe această platformă și profitul tău nu va avea de suferit!

Care sunt cele mai bune strategii pentru a cumpăra sau vinde bitcoin?

Pentru a tranzacționa  pe piața de criptomonede este bine:

  • să știți încă de la prima tranzacție care este specificul schimburilor de acest tip;
  • să vă documentați în privința istoricului monedei pe care doriți să o tranzacționați;
  • să vă alegeți cea mai potrivită platformă de trading;
  • să știți de ce instumente de analiză și grafice să vă folosiți;
  • să alegeți cât mai bine momentul în care să inițiați o tranzacție sau să o opriți;
  • să fiți conștienți de faptul că riscul de a pierde este la fel de mare ca și posibilitatea de a câștiga.

Fiecare trader cu experiență are propriul stil de tranzacționare, se folosește de anumite informații pentru a lua o decizie și își creează singur propria strategie de a acționa. Un trader aflat la început de drum trebuie mai întâi să își însușească toate cunoștințele de bază necesare pentru a tranzacționa, să invețe de la cei cu mai multă experineță sau mai buni și să înceapă să tranzacționeze pentru a vedea cum este. Doar acționând poate sesiza nuanțele și își poate contura propria strategie sau stil de tranzacționare.

Pentru a cumpăra sau vinde bitcoin un trader are nevoie și de o platformă cât mai potrivită, care să servească cu succes intereselor sale și ale cărei comisioane și taxe să nu-i afecteze prea mult profitul obținut. De asemenea această platformă trebuie să fie ușor de folosit, gratuită și să dispună de instrumente de analiză și de evaluare cât mai eficiente.

Având în vedere volatilitatea pieței și riscurile implicate, este foarte important ca banii folosiți în tranzacționare să fie bani de care nu aveți nevoie și în privința cărora să vă împăcați chiar cu gândul de a-i pierde. Tranzacția cu criptomonede nu este un joc de noroc sau o loterie. Dar este bine de știut că, în funcție de tipul de tranzacționare ales și de suma investită multe rezultate pot fi foarte imprevizibile.

Chiar dacă uneori reușita tranzacțiilor nu ține de experiența sau de rentabilitatea strategiei alese, petru a avea cât mai multe șanse de câștig este foarte important să vă alegeți cu mare grijă momentul în care inițiați o tranzacție și momentul în care o închideți. Acest aspect poate face marea diferență dintre a pierde și a câștiga. Afirmația este valabilă atât pentru investițiile pe termen scurt, cât și pentru cele pe termen lung.

Atunci când nu aveți disponibilitatea necesară pentru a vă ocupa singuri de tranzacționarea cu criptomonede puteți apela la un broker care, contra unui comision poaate face tranzacții în numele vostru.

Tranzacționarea cu criptomonede nu se deosebește foarte mult de cea cu monede clasice. Diferențele sunt date de elementele de siguranță pe care criptomonedele le conțin, de evoluția specifică tranzacțiilor și de faptul că această piață nu este reglementată de nicio autoritate finaciară sau statală.

Datorită acestui sistem de securitate, deși vorbim de tranzacții virtuale cu monede digitale, există un risc foarte mic de a se produce furturi sau de a folosi o monedă de mai multe ori. Designul acestei metode de securitate aparține producătorului. Însă pentru securitatea tranzacțiilor un rol esențial poate reveni și administratorilor de platforme și celor care inițiază tranzacțiile.

Acestea sunt poate cele mai importante aspecte de care să țină seama orice trader aflat la început.  Pe măsură ce va acționa și va căpăta experință totul se va reconfigura și se va nuanța. După o perioadă mai mare va ști mult mai bine ce este de făcut și cum să acționeze atunci când o tranzacție nu merge în direcția sperată.

Indiferent dacă sunteți un trader de ocazie sau unul care doriți să faceți performanță, alegând platforma bitMahavi.com veți avea tot ce este necesar pentru a iniția tranzacții cu succes și retrageri de profituri cu comisioane avantajoase.

Publicat: 29 Jun. 2019, 12:50 Life
Pe aceeași temă