De o bună bucată de timp, Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu sunt la cuțite. Au fost colegi la MasterChef, la Pro TV, au coborât apoi împreună în Bucătăria iadului (Hell’s Kitchen) la Antena 1, iar acum sunt la cuțite. Chefi la cuțite. Au noroc: cuțitele lor sunt supravegheate atent de un pistol. De fapt, de o Pistol. Gina Pistol este prezentatoarea show-ului, ai cărui jurați sunt cei trei chefi. Rampa lor de lansare a fost Pro TV-ul, de unde au plecat în 2014, urmând-o pe producătoarea Mona Segall, care și ea plecase la Antena 1. Cu notorietatea imensă câștigată la Pro, le-a fost simplu să revină pe sticlă la postul concurent al Pro TV-ului, Antena 1.
Sorin Bontea (46 ani) a început să cocheteze cu bucătăria încă de mic, căci erau patru frați acasă, el fiind cel mai mic, și lui îi revenea sarcina de a o ajuta pe mama sa la gătit. Mama lui a fost bucătăreasă. La vârsta de 16 ani, Bontea s-a angajat într-un restaurant cu specific franțuzesc de pe Calea Victoriei, apoi, pe când era în armată, a gătit timp de o săptămână pentru 800 de militari. A simțit că bucătăria este casa lui așa că a continuat să gătească atât în restaurante din țară, cât și în străinătate, pe vase de croazieră.
A gătit pentru tot felul de vedete din România și din afara: a gătit pentru Madonna, Nicolas Cage, Van Damme, Snoop Dog sau Tom Jones. Madonna a fost cea mai pretențioasă. Chef Bontea a gătit chiar și pentru fotbaliștii de la Manchester United. Nu i-a dat gol (în stomac) nici unuia dintre ei.
Spre deosebire de Cătălin Scărlătescu care este burlac (afla aici parerea lui despre femei), Bontea este un familist convins. Cu soția sa este împreună din 1989, cei doi căsătorindu-se în ’94. S-au cunoscut la o petrecere, el a fost cel care a făcut primul pas. Apoi, la prima întâlnire i-a dat un trandafir roșu și, de atunci, îi tot dă trandafiri roșii, semn al iubirii lor.
Au doi copii, o fată, Miruna, și un băiat, Iulian. Acasă, soția lui este șefă în bucătărie, iar Chef Sorin este foarte încântat de cum gătește consoarta sa. „Soția mea gătește excelent, îmi plac toate preparatele ei. Chiar nu exagerez, le pregătește foarte bine. Acasă gătim des, să nu vă imaginați că mănânc numai chestii sofisticate în fiecare zi. Nu, îmi plac ciorbele foarte mult, peștele, copiilor le plac pastele.”
Sfatul lui Chef Bontea pentru cei care ar vrea să se apuce de gătit ar fi acesta: „Trebuie să aibă aptitudini, să reziste la presiune, să iubească bucătăria și să o ducă la nivel de artă, de spectacol.“
Întrebat în urmă cu câțiva ani care este cea mai mare realizare a sa pe plan personal și profesional, Chef Bontea a spus: „Familia și copiii sunt cu siguranță cea mai mare realizare pe plan personal. Iar, dacă vorbim despre profesie, aș menționa fiecare etapă din cariera mea de bucătar și faptul că am ajuns în juriu la MasterChef“. Între timp, Chef Bontea a ajuns la cuțite cu MasterChef, în sensul că a ajuns să concureze cu emisiunea care l-a făcut celebru.