Soprana spaniolă Montserrat Caballé a murit la vârsta de 85 de ani

Publicat: 06 Oct. 2018, 12:24 News 3

Decesul survenit în dimineaţa zilei de sâmbătă a fost confirmat de reprezentaţi ai spitalului Sant Pau din Barcelona, citează El Pais.

Soprana spaniolă Montserrat Caballé a murit sâmbătă, la vârsta de 85 de ani, într-un spital din Barcelona, unde se afla internată încă din luna septembrie. Funeraliile vor avea loc luni, la morga Les Corts, iar priveghiul, duminică, începând cu orele după-amiezei, în acelaşi centru.

Montserrat Caballé s-a născut pe 12 aprilie 1933, în Barcelona, sub numele Maria de Montserrat Viviana Concepción Caballé i Folch.

A debutat în 1956, a susţinut peste 4.000 de recitaluri şi era una dintre ultimele mari dive ale operei. Fără îndoială, după cum ea însăşi explica într-un interviu acordat în 2014, Caballé respingea acest apelativ:

„Nu mă consider o legendă a operei, nici ultima divă, aşa cum deseori scriu ziarele. Fiecare perioadă are divele ei, iar în cazul meu, singurul lucru pe care l-am făcut a fost să îmi fac treaba bine, cât mai bine posibil, la nivelul cel mai înalt”.

Continuarea articolului »

Publicat: 06 Oct. 2018, 12:24 News 3
Pe aceeași temă