Simona Pătruleasa: “Sunt o persoană care nu iese din casă dacă nu e aranjată”

Publicat: 07 May. 2017, 13:28 Vedete
Simona Pătruleasa: “Sunt o persoană care nu iese din casă dacă nu e aranjată”
Simona Patruleasa a prezentat stirile din sport de la Antena 1
Simona Patruleasa a prezentat stirile din sport de la Antena 1

Simona Pătruleasa prezintă principalul jurnal de știri de la Kanal D de luni până vineri. Atunci când nu apare la televizor își dedică timpul creșterii și educării fetiței ei, Ingrid, în vârstă de șase ani. Cu toate că este este complimentată la tot pasul, niciodată nu a spus despre ea că este o femeie frumoasă. Simona știe să se împartă cu succes între carieră și viața de familie. Cum reușește acest lucru, dar și când se va retrage de pe micul ecran citiți în interviul de mai jos.

Ești o femeie frumoasă, tu cum te descrii?

Eu nu am spus niciodată asta despre mine. Of, e greu să răspund la această întrebare. Sunt o persoană perfecționistă și de multe ori asta e o calitate, dar de mule ori îmi dă și bătăi de cap, sunt o mamă iubitoare, o prietenă devotată și un om foarte, foarte sufletist.

„Mi-am dorit cândva să fiu mai înaltă.Sper ca fiica mea să fie mai înaltă decât mine”

 Dar ce îți place cel mai mult la tine din punct de vedere fizic?

N-am ceva anume să zic că îmi place, poate ochii deși nu am ochii albaștri. Nu știu, adică mă simt bine în pielea mea. Mi-aș fi dorit cândva să fiu puțin mai înaltă, dar sper să fie fiica mea mai înaltă decât mine, dar în general cred că sunt o persoană construită armonios.

Ești mereu în fața camerelor, tenul tău e mereu solicitat spune-mi cum ai grijă de el?

Nu fac mare lucru tocmai pentru că merg de luni până vineri la știri, încerc să stau cât mai mult cu Ingrid, dar acum că a început grădinița în acele patru ore cât ea este acolo, mă ocup și de mine. Nu fac lucruri exagerate, în afară de faptul că îmi curăț foarte bine tenul.

La cosmetică mergi?

Foarte rar. Dintotdeauna am avut impresia că la persoanele care exagerează cu mersul la cosmetică, fața are parcă mai mult de suferit. Mă rog, acum au apărut tot felul de tehnici, de creme, de minuni, dar eu nu prea cred în creme miraculoase. Eu cred într-o genă bună, într-o viață cât de cât corectă. Eu nu fumez, nu beau, nu pierd nopțile prin cluburi.

„Nu ajung la sală pentru că nu am timp”

Cum îți menții silueta?

Cu silueta e mai greu pentru că din pricina timpului nu ajung la sală pentru că vreau să stau mai mult cu fiica mea, dar ne plimbăm prin parc, în aer liber, deci e un lucru bun.

De păr ai grijă tot acasă sau mergi la salon?

Am avut o perioadă când m-am și vopsit singură tot din dorința de a sta mai mult cu Ingrid. Pentru că dacă merg la salon, trebuie să bați drumul până acolo, până te întorci, acolo mai stai trei ore. Eu din dorința de a sta cu Ingrid, mă vopseam singură și cât vopseaua își făcea treaba mă jucam cu ea, și apoi repede cu o perie minune mă coafam.

“Pentru un rol într-un film m-aș tunde la zero”

Dacă ți-ar propune cineva un rol într-un  film și ți-ar spune să te tunzi la zero ai accepta?

Da. Pentru un rol, da. Și nu mi se pare un așa mare sacrificiu să îți tunzi podoaba capilaă.

 Blondă există șanse să te vedem?

Am fost blonduță acum 20 de ani. Am fost blondă cu șuvițe, așa se purta atunci. Am fost foarte deschisă la păr. Nu aveam nici o legătură cu ce este acum.

Și te-ai mai face blondă acum?

Nu, nu mă mai văd așa. Mai ales că și părul avea de suferit. Trebuia în permanență să mă vopsesc la rădăcină. Cum sunt acum este mult mai comod așa și mult mai sănătos părul.

Din punct de vedere moral ai schimba ceva la tine?

Am mai schimbat de-a lungul timpului. Am început să nu mai am încredere în oameni pentru că eram mult prea credulă și am avut de suferit, am fost dezamăgită și am învățat să fiu mai reticentă în ceea ce privește oamenii. Tot cu timpul am învățat să nu emit păreri despre persoane pe care nu le-am cunoscut pentru că eu m-am lovit de treaba asta și de asemenea nu mi-a plăcut. Erau persoane care emiteau tot felul de păreri despre mine și de fapt nu vorbiseră niciodată nici cinci minute cu mine, și atunci știi cum e, din toate lucrurile astea înveți câte ceva și ajungi cumva nu să fii perfect că e imposibil dar să te simți bine tu cu tine.

Este vreo diferență între Simona Pătruleasa de la TV și cea din viața de zi cu zi?

Nu. Să știi că acesta e motivul pentru care oamenii m-au îndrăgit și o spun așa lipsită de modestie, dar am un feedback așa pentru că sunt oameni care intră pe Facebook și îmi scriu. Ei chiar mi-au simțit plăcerea de a fi om, de a-i întelege, de a vorbi cu ei, de a le afla problemele și de ce nu de a-i ajuta în măsura posibilităților.

“Sunt o persoană care nu iese din casă dacă nu e aranjată”

În timpul liber porți machiaj?

Da. Sunt o persoană care nu iese din casă dacă nu e aranjată. Chiar dacă mă duc să cumpăr o pâine mă aranjez. Face parte din mine chestia asta, mă simt eu bine. Îmi dă o stare de bine.

Stilul vestimentar este la fel și când nu ești la televizor?

Eu în viața de zi cu zi mă îmbrac mai mult sport pentu că sunt în fiecare zi cu fiica mea și avem foarte mult de mers la înot , circulăm mult și atunci sunt îmbrăcată comod, dar întotdeauna am în mașină pantofi cu toc, sandale cu toc. Am cinci, șase perechi, adică dacă nu mai am timp să trec pe acasă și o duc pe Ingrid la mama, imediat  îmi schimb și îmi accesorizez ținuta cu ce am în mașină. Sunt tot timpul pregătită.

Ce părere ai despre operațiile estetice pentru că sunt la mare căutare acum?

Nu sunt împotrivă, nu sunt înnebunită după ele pentru că am senzația că toată lumea începe să semene. Făcute în exces persoanele ajung să nu mai fie ele, să nu mai semene cu ceea ce erau înainte, să fie puțin mirați, dar repet, doar cei care exegerează. Am văzut și persoane care și-au făcut operații în limita bunului simț și arată OK.

Tu ai vreo operație estetică făcută?

Nu am. Doar la nivelul feței mi-am tot făcut tratamente noninvazive pentru cearcăne.

Ai vrea să îți faci vreo operație estetică?

Îmi doresc să corectez pe la 50 de ani dacă fi cazul așa ceva finuț de corectat, da, în limitele bunului simț. Sunt foarte riscante operațiile. Cel puțin eu la știri am avut nenumărate cazuri de persoane care au făcut astfel de intervenții și au în continuare probleme.

Cum a fost prima întâlnire cu soțul tău?

Prima întâlnire a fost cu emoții mari pentru că nu știam cum arată, nu-l văzusem niciodată. Nici când m-a sunat nu știam cine e la telefon. El mă știa pe mine bineînțeles de la jurnalul de sport și atunci am avut emoții pentru că nu știam cu cine o să mă întâlnesc.

“Sunt mai mult decât îndrăgostită de fiica mea. Ea e rațiunea mea”

Cum este relația cu fiica ta?

Sunt mai mult decât îndrăgostită de Ingrid și soțul meu la fel. Sunt puțin cam exagerată, cum ar spune unii, pentru că stăm non-stop împreună, dormim împreună, în fiecare zi suntem împreună, dar mie îmi place așa. Ea e rațiunea mea de a trăi, ea este viața mea.

Cum reușești să te împarți între carieră și viața de familie?

Au trecut foarte mulți ani și m-am obișnuit, nu mi se mai pare nimic greu și dacă știi să fii cumpătat și echilibrat și știi ce vrei de la viața e foarte simplu, adică lucrurile se simplifică de la sine.

Simona Patruleasa

Ce spune soțul tau că ajungi seara târziu din cauza meseriei pe care o ai?

Eu stau foarte mult cu Ingrid în timpul zilei, merg la jurnal, iar seara îl iau de la birou pe Sabin și mergem împreună să o luam pe cea mică de la mama. Avem zilnic același program. Nu merg târziu acasă, dimpotrivă merg foarte rar la evenimente mondene tocmai pentru a petrece timp cu ea.

Pe lângă relația mamă-fiică, ești prietenă cu fiica ta?

Vreau să cred că da. Vreau să cred că suntem în primul rând prietene. Mereu îi zic asta și ea îmi zicea dacă ne supărăm cumva, cu o față serioasă: “Nu vrei să nu mai fi prietena mea?”

Ce ai vrea să se facă fiica ta când va crește?

Nu m-am gândit la ce îmi doresc eu, vreau să facă ceea ce își dorește, ce-i place, ce o împlinește. De multe ori îi mai zic în glumă: “Mama, eu nu pot să mai prezint știrile Kanal D până la 100 de ani și ar fi bine să prezinți tu”. Am pus-o să spună: “Sunt Ingrid Ivanof și vă prezint știrile Kanal D”. Mi-a zis de multe ori că ar vrea să facă asta, dar are și momente când glumește și spune că vrea să fie balerină, dar să nu facă balet. Are glumițele ei.

Să înțeleg că ai încuraja-o să facă ce faci tu?

Da. De ce nu? Ea oricum e obișnuită cu toate aspectele astea, le vede în fiecare zi, mă vede pe mine ce fac. Eu cu tatăl ei o să încercăm să-i arătăm tot ce se poate și tot ce e în jurul nostru și ea va alege ce crede de cuvință, ce i se potrivește cel mai bine.

Și totuși cum ai ajuns să lucrezi în televiziune?

Eu am făcut niște cursuri unde cât de cât am deprins niște lucruri, am învățat niște lucruri interesante. Chiar dacă am făcut cursurile respective nu m-am gândit nici o secundă că eu voi lucra în televiziune. Le-am făcut pur și simplu să văd ce se întâmplă într-o televiziune, dar nu cu gândul că aș putea să lucrez eu acolo. Am ajuns pur întâmplător pentru că m-a sunat un prieten, soțul prietenei mele care știa că eu caut un job și mi-a zis: “Uite, se fac angajări la televiziunea X, te rog să îți depui CV-ul” și am zis: “Vai, eu, cum să lucrez în televiziune? Sunt timidă.” A doua zi m-a sunat din nou, a treia zi la fel și uite așa timp de o săptămână, până când m-a determinat să îmi depun CV-ul și după două săptâmâni a sunat telefonul, m-au chemat la o probă și asta a fost.

“Când nu o să mai prezint știrile, am să lucrez în redacție alături de colegii mei”

În momentul de față profesia pe care o ai te împlinește, sau te-ai vedea făcând altceva?

Nu m-aș vedea făcând altceva pentru că ceea fac acum nu o să fac până la 80 de ani. O să mai prezint știrile câtiva ani probabil, dar nici nu mă văd făcând altceva în momentul acesta. Oricum mă văd în continuare lucrând în televiziune, nu neapărat să prezint jurnalul, poate să lucrez în spatele camerelor, nu știu încă. Nu m-am gândit, mai am timp.

Ți-ai dori mai mult să lucrezi în spatele camerelor crezi că te reprezintă?

Mie îmi place foarte mult ce fac acum. Oricum avem o legătură foarte bună, colaborăm foarte bine, colegii mei sunt niște oameni minunați și chiar și acum am parte de toate lucrurile astea, dar peste câțiva ani când nu o să mai prezint știrile, o să se întâmple și lucrul acesta, adică să lucrez cu colegii în redacție.

Care este secretul longetivității?

În general când lucrezi la știri poți să ai continuitate și să lucrezi foarte mulți ani, dacă îți vezi de treaba ta, dacă ești o persoană serioasă. Când ai un proiect pe parte de divertisment atunci lucrurile se mai schimbă pentru că emisiunile sunt cam sezoniere și atunci e normal ca lucrând la știri să ai viață lungă. E nevoie de foarte multă seriozitate, de punctualitate, de autocontrol, să îți placă ceea ce faci și să îți iubești până la urmă publicul pentru că despre asta este vorba.

Când te vei lăsa de televiziune?

Mă tot gândesc de ceva vreme la asta, cred că peste câtiva ani dar nu foarte mulți.

Simți că ai obosit?

Nu e vorba de oboseală. Va exista moment în care va trebui să pun punct pentru că trebuie să știi când  să te oprești, când să schimbi drumul și eu cred că asta o să vină peste câțiva ani, dar nu foarte mulți, atunci când o să vreau să nu mai apar pe TV ci să lucrez în redacție alături de colegii mei.

“Mă duceam de plăcere la școală”

Cum erai ca elev? Ai avut note bune?

Am fost foarte conștincioasă, fratele meu spunea că sunt tocilară, dar nu e așa. Mi-a plăcut să învăț. Era o plăcere. Am avut și norocul să am o învățătoare care era era și foarte tânără și învățam de drag la școală, iar mai târziu profesoara de chimie care m-a iubit și m-a făcut să iubesc chimia, doamna de engleză care m-a făcut să iubesc engleza. Mă duceam de plăcere la școală.

Ce îți amintești depre prima iubire?

Că a fost prima iubire (N.r. râde)

La ce vârstă?

La 17-18 ani, cam așa.

Cum v-ați cunoscut? Ce îți mai aduci aminte? Ai simțit fluturași?

La vârsta aia totul ți se pare roz, nemaipomenit. Eu eram focusată pe școală, eram la Liceul Pedagogic, acolo era strictețe mare și atunci mă concentram  mai puțin cu partea asta. Sunt atât de focusată pe ce mi s-a întâmplat în a doua parte a vieții încât toate amintirile au rămas în urmă.

 

Publicat: 07 May. 2017, 13:28 Vedete
Pe aceeași temă