Simon Maurer, romanul cu trei clase care a devenit MILIONAR in euro! Barbatul s-a nascut intr-o familie de sasi.
La varsta de 16 ani, acesta a plecat cu familia in Germania. Locuiau intr-un sat de langa Sighisoara Noul Sasesc. 22 de ani mai tarziu, s-a intors in tara lui de suflet. Aici a devenit antreprenor. A vandut 2.100 de locuinte pe timp de criza. Barbatul care are timp pretios si-a cumparat un elicopter pentru a se deplasa mai usor intre afaceri.
Firma sa activeaza in trei orase: Cluj-Napoca, Brasov si Sibiu. In viitor, Simon Maurer va dezvolta afaceri imobiliare si in alte orase din Romania. Compania romanului a cumulat afaceri de aproape 200 milioane de euro. Lucreaza cu o marja de profit de 25%. Dar viata nu a fost mereu roz.
Simon Maurer a studiat in Germania 3 ani in cadrul unei scoli profesionale. A invatat tamplaria. Acolo a avut mai multe joburi pentru a se intretine. Doua decenii a muncit orice pentru a strange bani. A maturat scari de bloc, a fost gradinar, tamplar, muncitor pe santier si sef intr-un departament de cosmetice.
In paralel cu aceste munci, a lucrat si in constructii. „Am început cu construcţia casei mele şi am continuat apoi conducând şantiere pentru diferite proiecte”, a marturisit Simon Maurer.
„Eu, ca pregatire, nu am nicio facultate, nu am nimic. Am 3 ani de profesionala. Nu mi-a placut scoala, dar mi-a placut sa fac bani. Eu nu stiu de ce Dumnezeu m-a pus in aceasta pozitie extrem de privilegiata. Habar nu am!
La inceputul crizei, am avut un teren si 1.850.000 de euro datorie la banca. Era un teren gol si nu aveam cum sa returnez acesti bani la banca. Am zis ca vand terenul si platesc datoriile. Am scazut si nu a venit nimeni sa il cumpere. Era dezastru si in Romania, si in Europa.
Am zis ‘Doamne, ajuta-ma sa imi platesc datoriile si plec din tara!’ Nu am vrut sa plec cu datorii. Am fost foarte legat de România, cu toate că nici eu nu pot să înţeleg foarte bine de ce.
Când eram copil, mereu mi-era dor de ţara natală şi, când am văzut că aici piaţa este mai puţin dezvoltată, mai ales în sectorul constucţiilor, am hotărât să fac aici dezvoltare imobiliară”, a marturisit barbatul, conform Businessmagazin.ro.
In anul 2005, a construit 29 de apartamente in Cluj-Napoca. Investita a fost de doua milioane de euro. Banii au fost obtinuti prin intermediul unor oameni potenti financiar pe care Simon i-a convins sa il ajute. A cumparat in Brasov un teren viran unde a facut un cartier imobiliar.
„Vizitasem de multe ori Braşovul şi am constatat că nimeni nu construieşte acolo apartamente noi. Am fost primul care a făcut acest lucru“, a marturisit Simon. Proiectul a fost finalizat in 2008. A constat in 365 de apartamente si a costat 30 milioane de euro. A mizat pe Brasov si a demarat in 2009 un nou proiect.
De data aceasta, urma sa dezvolte 3.500 de locuinte pe 18 hectare, in 3 etape. „Nici colegii mei nu credeau în proiectul acesta, cel mai relevant exemplu în acest sens fiind că firma care a intermediat vânzarea pentru primul proiect din Braşov a refuzat colaborarea pentru Avantgarden 3, deşi ar fi avut un comision de 5% din vânzare“, îşi aminteşte el.
A demarat proiectul si, in 2009-2014, a construit 1.700 de apartamente cu o investite de 40 milioane de euro. „Noi am profitat de criză şi am adus un concept pe piaţa imobiliară adaptat acesteia: dacă înainte se construiau apartamente foarte mari şi foarte costisitoare, eu am adaptat proiectele de locuinţe construind apartamente cu suprafeţe mai mici şi foarte accesibile“, explică el.
Pretul unui apartament a fost de 40.000 de euro. Asa a reusit sa nu fie puternic afectat de criza. „Trebuie să ştii cum să vorbeşti cu fiecare om în parte astfel încât să se simtă bine lângă tine. Cea mai mare frică a mea este că mă schimb – succesul te expune la schimbare şi eu nu îmi doresc asta”, sustine Simon.
Barbatul a facut avere construind cand nu se construia. Si vanzand cand nu se vinde. A facut apartamente mici, de 2 camere cu 55mp si le-a dat pe 35-40.000 de euro. Pentru ca toti clientii sa aiba incredere in el, barbatul s-a mutat in unul din complexele sale rezidentiale.
Afla mai multe despre el aici!