Tot ceea ce are nevoie organismul gasim in sfecla rosie. Consumata in otet, proaspata sau coapta, este un superaliment nutritiv cu multe beneficii pentru sanatate. Sfecla rosie este unul dintre alimentele cele mai complexe, demonstrandu-se stiintific ca lupta impotriva cancerului si a altor afectiuni.
Ea se poate consuma sub diverse forme, fie o putem stoarce si bea sucul, fie o consumam cruda sub forma de salata sau fiarta.
Pe langa beneficiile aduse organismului, este si un aliat redutabil in boli grave, precum cancerul, precum si in ameliorarea efectelor chimioterapiei si radioterapiei, spun specialistii.
Hepatita cronică: Sucul de sfeclă roşie protejează celulele hepatice, ajută la regenerarea acestora şi le stimulează să funcţioneze normal. Sfecla roşie previne evoluţia hepatitelor cronice spre ciroză sau spre cancerul hepatic.
Cancerul: Sfecla roşie conţine enzime şi substanţe cu proprietăţi antitumorale, ceea ce înseamnă că sucul şi salata sunt cele mai bune pentru tratarea şi prevenirea tumorilor canceroase. Consumată în mod regulat, previne şi tratează leucemia, cancerul pulmonar, de colon, cel rectal şi cel gastric datorită faptului că aceasta este bogată în substanţe antioxidante.
Gastrita hiperacidă: poate fi prevenită, iar durerile pot fi calmate prin ingerarea unui suc preparat din 100 ml suc de sfeclă roşie combinat cu 100 ml de suc cartof crud şi 500 ml suc de morcov.
Diabetul: Este unul dintre alimentele care stabilizează glicemia pacienţilor cu diabet de tip I şi II. Are efecte diuretice şi previne complicaţiile cardiovasculare ale diabetului.
Anemia: Sfecla roşie conţine fier, magneziu şi vitamina B6, putând combate anemia, stimulând procesul de formare a globulelor roşii. Se recomandă o cură timp de o lună de zile, câte 150 grame de sfeclă roşie crudă, o dată la două-trei zile.