Atunci când locuiești într-o zonă cu un grad ridicat de umezeală, cu siguranță uscarea rufelor îți va provoca adesea bătăi de cap. Prin urmare, vei fi într-o continuă căutare de soluții eficiente pentru uscare rufelor în condiții optime, pentru a evita astfel contagierea acestora. Umiditatea favorizează dezvoltarea bacteriilor și a microbilor, iar de aceea ar trebui să ai în vedere utilizarea unui uscător de rufe.
Uscătorul de rufe face parte din categoria de electronice si electrocasnice a căror popularitate este într-o continuă creștere în ultimii ani, iar pentru că muți dintre noi îl considerăm o prezență nouă în viața noastră de zi cu zi, în acest articol ne-am decis să vorbim despre utilizarea corectă a uscătorului de rufe.
Astfel, dacă tocmai ți-ai cumpărat un astfel de aparat și îți dorești să nu întâmpini dificultăți în utilizarea sa, atunci sfaturile din acest articol îți vor fi de mare ajutor.
Există multe mituri false despre funcționarea uscătoarelor de rufe, iar unul dintre ele spune că aceste aparate pot distruge rufele puse la uscat. Ei bine, nu este nimic mai greșit. Totuși, poți lua anumite măsuri pentru a evita cât mai mult cu putință ca rufele tale să fie afectate de programul de uscare selectat. Iată ce ar trebui să ai în vedere:
Ocupă-te cât mai des de curățarea filtrului uscătorului de rufe. Dacă ai posibilitatea, ar trebui să o faci înainte de fiecare utilizare. Aici se adună scame ce ar trebui îndepărtate, astfel încât rufele uscate să fie mereu ca noi după uscare. De asemenea, te vei bucura astfel de o uscare mai rapidă, deci și de o funcționare mai eficientă a uscătorului.
La fel precum în cazul folosirii unei mașini de spălat rufe, ar trebui să eviți cât mai mult cu putință supraîncărcarea uscătorului de rufe. Chiar dacă îți dorești să usuci mai multe rufe în același timp, ar trebui să te gândești că uscarea acestora va necesita mai multă energie electrică decât în cazul în care folosești două programe de uscare consecutiv. De asemenea, dacă vei supraîncărca un uscator de rufe, atunci cel mai probabil rufele vor fi foarte șifonate după uscare.
O altă regulă ce trebuie respectată atât în cazul utilizării mașinii de spălat cât și a uscătorului implică gruparea rufelor pe categorii. Mai exact, în cazul uscării ar trebui să grupezi rufele în funcție de greutatea lor. Usucă rufele ușoare separat de cele grele, deoarece rufele cu o greutate redusă se vor usca, în mod evident, mult mai rapid.
Pentru a te asigura că anumite rufe pot fi uscate folosind un uscător de rufe, ar trebui să verifici eticheta lor. Aceasta conține indicații conform cărora vei afla dacă producătorul recomandă sau nu acest tip de uscare. Astfel, vei evita anumite probleme pe care sigur nu ți le dorești.
De exemplu, nu pot fi uscate la uscătorul de rufe articolele cu inserții de cauciuc sau material plastice, adidașii și alte tipuri de încălțăminte. De asemenea, majoritatea producătorilor de lenjerii de pat recomandă evitarea uscării lor folosind uscătorul de rufe.
În final, ar trebui să știi că poți evita cutele rufelor după uscare dacă le vei scoate din uscător imediat după finalizarea programului. Dacă le vei lăsa prea mult, cel mai probabil cutele își vor face apariția, ceea ce sigur nu îți dorești.
Acestea sunt așadar câteva dintre sfaturile practice pentru utilizarea uscătorului de rufe pe care ți le-am pregătit. Convinge-te că uscătorul de rufe reprezintă o necesitate ce îți va îmbunătăți calitatea vieții achiziționând unul de pe Demax.ro și cu siguranță ne vei mulțumi mai târziu.