Sfaturi practice! Cum se îngrijește un brad natural la ghiveci și cum se plantează în grădină, după sărbători

Publicat: 23 dec. 2020, 09:10 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Sărbătorile de iarnă – bucurie, luminițe de toate felurile, oameni dragi, miros de portocale, miros de cozonac și turtă dulce, vin fiert cu scorțișoară și fructe și… miros de brad! Chiar dacă în ultimii ani, foarte multe persoane s-au îndreptat spre achiziționarea unui brad artificial pe care să îl țină, mai apoi, împachetat într-o cutie, alături de ornamente, tot mai există și oameni care preferă să cumpere brăduți din târguri pentru a-i simți mirosul proaspăt. Citește în continuare pentru a afla cum se îngrijește un brad natural la ghiveci și cum se plantează în grădină, după sărbători.

Cum se îngrijește un brad natural la ghiveci

Bradul natural la ghiveci a devenit destul de ”vânat” de ceva timp de oameni, pentru că, în principiu, este mai mic, iar apoi poate fi plantat cu ușurință în grădină sau în pădure. Însă, odată ce achiziționezi un brad natural la ghiveci, trebuie să iei în considerare anumite aspecte: unde îl poziționezi în locuință, ce temperatură este în încăpere și nu uita că și el are nevoie de apă, precum orice floare!

Specialiștii spun că nu este în regulă să pui bradul în casă, imediat după ce l-ai cumpărat, deoarece există posibilitatea ca diferența de temperatură – de la frig la cald – să îl afecteze, așa că aceștia recomandă ca două sau trei zile să fie lăsat într-un loc mai răcoros, de preferat pe balcon. Apoi, nu trebuie să trecem cu vederea udarea bradului: acesta are nevoie constant de apă, altfel se va usca.

Cum se plantează bradul natural în grădină

După ce sărbătorile trec, bradul natural trebuie plantat în grădină sau în pădure. În condițiile în care temperaturile nu au fost foarte scăzute, iar solul nu este înghețat, atunci bradul poate fi plantat după sărbători. Nu uita că trebuie să îndepărtezi cu grijă ghiveciul, pentru ca rădăcinile sale să se dezvolte la suprafața solului. În condițiile în care solul este înghețat, se recomandă plantarea acestuia la primăvară. Pentru ca plantarea să fie ”ca la carte”, trebuie să sapi o groapă suficient de lată și adâncă, deoarece rădăcinile bradului natural trebuie să stea perfect. Apoi, acestea trebuie acoperite cu apă și pământ. Apoi, bradul trebuie udat constant. De asemenea, se poate adăuga și fertilizator universal pentru un plus de substanțe nutritive, potrivit unor site-uri specializate.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 23 dec. 2020, 09:10 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă
×