Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, declaraţii halucinante: „Erau cel puţin şase avioane americane F-35 în aer în zona frontierei iraniene”

Publicat: 22 Jan. 2020, 18:36 News
Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, declaraţii halucinante: „Erau cel puţin şase avioane americane F-35 în aer în zona frontierei iraniene”

Pe data de 8 ianuarie a acestui an, un avion de pasageri Boeing 737-800 care zbura de la Teheran spre Kiev a fost doborât – din greşeală, au recunoscut autorităţile iraniene -, iar toţi cei 176 de pasageri şi-au pierdut viaţa. Tragedia s-a produs într-un context geopolitic complicat, şeful diplomaţiei ruse afirmând că autorităţile iraniene se aşteptau la un atac american. Majoritatea persoanelor aflate la bord erau iranieni sau aveau dublă cetăţenie. Canada a avut 57 de cetăţeni la bord, iar nouă dintre cei 11 cetăţeni ucraineni ucişi erau chiar membri ai echipajului.

Serghei Lavrov – şeful diplomaţiei ruse – a pus ”paie pe foc” în toată această ecuaţie, transmiţând informaţii halucinante. Ceea ce se şi dorea, în ultimă instanţă, nefiind un secret pentru nimeni dorinţa Rusiei de a deţine supremaţia în zonă şi de a nu fi ”deranjată”.

Conform lui Lavrov, Iranul ar fi lansat rachete către aeronava Boeing fiindcă se simţea ameninţat de avioane americane aflate la limita spaţiului aerian iranian. Este aruncată, astfel, o ”momeală” în media, cu toate că însuşi Lavrov adaugă şi că respectiva informaţie transmisă presei internaţionale… nu este confirmată.

Erau cel puţin şase avioane americane F-35 în aer în zona frontierei iraniene în acel moment. Această informaţie nu este confirmată încă, dar aş vrea să evidenţiez situaţiile-limită ale cazurilor de acest tip”, a declarat – vineri seară – Serghei Lavrov, citat de agenţia Reuters.

Citește continuarea pe Gândul.info.

Publicat: 22 Jan. 2020, 18:36 News
Pe aceeași temă