Secretul logevității creierului este acum disponibil publicului larg!

Publicat: 27 nov. 2023, 13:31 Autor: Loredana Dumitrașcu Arhiva

Dr. Leon Dănăilă: „Toată viața am luptat pentru dreptate, adevăr, sănătate și credință, iar acum vreau să împărtășesc tuturor câte ceva din istoria acestei lupte”

Acad. Prof. Dr. Leon Dănăilă, omul care a scris istorie în medicină, și-a lansat cartea: „Neuroplasticitatea: Secretul longevității creierului” – un manuscris pe înțelesul publicului.

Dragi prieteni și iubitori ai cunoașterii, marchez un moment special în călătoria mea profesională și personală, pe care, cu inima plină de emoție și recunoștință, vreau să-l împărtășesc cu voi. Este vorba de lansarea noii mele cărți, „Neuroplasticitatea: Secretul longevității creierului”, apărută la Editura Bookzone. Deși am publicat peste 60 de cărți și tratate medicale, lucrarea proaspăt ieșită din tipar are o însemnătate deosebită: este prima carte care vi se adresează vouă, și nu specialiștilor, scrisă într-un stil accesibil cu gândul la bunăstarea și prețuirea tuturor românilor. Nu este doar rodul a zeci de ani de studii și practică, dar este și o punte între mine și voi, cititorii, care împărtășiți interesul pentru misterul, frumusețea și sănătatea minții umane”, a declarat acesta.

Academicianul Leon Dănăilă este o legendă vie din medicina românească care are o serie de realizări impresionante: a făcut peste 40.000 de operații pe creier, a înființat prima și singura secție de microneurochirurgie din România, deține 18 brevete de inventator și 10 de inovator, a scăzut rata mortalității de la 52% la 3-4% și este premiat și selectat alături de Einstein în Top 500 genii ale secolului XXI.

Am pornit pe acest drum într-o familie modestă, unde cărțile erau un lux. Curiozitatea și dorința de a-i ajuta pe ceilalți m-au ghidat spre medicină, o pasiune ce s-a transformat într-o viață dedicată neurochirurgiei și cercetării. Toată viața am luptat pentru dreptate, adevăr, sănătate și credință, iar acum vreau să împărtășesc tuturor câte ceva din istoria acestei lupte și din pasiunea mea. Această carte este, într-un fel, o datorie de onoare față de toți pacienții și studenții care mi-au traversat viața și m-au învățat la fel de mult pe cât am putut să le ofer eu. Dacă cineva vrea să fie cunoscut după ce moare, trebuie să facă ceva care merită să fie scris, sau ceva care merită să fie citit. După cum a spus Dostoievski, cartea este cel mai solid monument, chiar dacă este făcut din hârtie”, a spus acesta.

Cartea s-a dovedit un succes, imediat ce a fost lansată: „Am fost nevoiți să dăm în tipar un nou tiraj încă din primele ore de la lansare. Omul Leon Dănăilă merită din plin ca noi, publicul larg, să-i mulțumim și să-l omagiem în acest mod pentru o carieră de excepție, de geniu, dar mai ales pentru bunătatea și modul în care se raportează la oameni. Așa cum pe ușa domniei sale stă inscripționată de decenii aceeași frază: „Dr. Leon Dănăilă – consultații gratuite”, la fel își dorește ca și această carte să nu aibă nicio legătură cu profitul, ci doar să ofere publicului larg sănătate în cea mai pură formă a ei”, a declarat Florin Enceanu – Fondatorul editurii Bookzone.

Publicat: 27 nov. 2023, 13:31 Autor: Loredana Dumitrașcu Arhiva
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă