Se schimbă Codul Rutier de la 1 iulie. 10 clase vor fi obligatorii pentru permis de conducere!

Publicat: 13 Jun. 2020, 13:54 Arhiva
Se schimbă Codul Rutier de la 1 iulie. 10 clase vor fi obligatorii pentru permis de conducere!

De la 1 iulie intră în vigoare noi modificări ale Codului Rutier. Noul Cod Rutier impune reguli stricte în privinţa vârstei şi a educaţiei şoferilor.

Cele mai importante modificări prevăd obligativitatea terminării celor 10 clase dar și vizite medicale mai dese pentru șoferii în vârstă. Potrivit noului cod rutier, toți cetățenii care își doresc să obțină permisul de conducere trebuie să fi terminat cel puțin 10 clase, scrie antena3.ro.

Astfel, codul rutier 2020 schimbă regulile pentru viitorii candidați ce se înscriu la cursurile unei școli de șoferi.

Luna iulie aduce obligativitatea de a fi absolvit cele 10 clase din cadrul învățământului deja obligatoriu. Totodată ei trebuie să facă dovada terminării studiilor. Reglementările care intră în vigoare de la 1 iulie 2020 îi vizează și pe cei care dețin deja permis de conducere.

În special pe cei mai în vârstă. Astfel, cei trecuți de prima tinerețe sunt obligați să se prezinte mai des la controalele medicale.

Amenzi pentru cruciulite lipite pe parbriz! Ce risca soferii si ce prevede Codul Rutier

Soferii din Romania risca sa plateasca foarte multi bani si sa le fie scazute chiar sa piarda si puncte. In acest mod, conducatorii auto sunt avertizati sa nu isi mai puna diverse obiecte pe parbrizul masinii. De asemenea, sunt si soferi care refuza sa le dezlipeasca. Si in acest sens autoritatile pot lua masuri, daca numeroasele accesoriile raman la locul lor pe parbriz. Este bine ca orice conducator auto sa aiba parbrizul limitat si nu plin cu diverse obiecte care sa le impiedice vizibilitatea.

Publicat: 13 Jun. 2020, 13:54 Arhiva
Pe aceeași temă