O veste la care nu toată lumea se aștepta! Mai multe firme și businessuri oferă angajaților bonusuri și concedii tocmai pentru ca aceștia să se vaccineze împotriva noului coronavirus.
Multe persoane doresc ca totul să revină la normal, așa cum era înainte de pandemia de coronavirus. Astfel că, în Statele Unite ale Americii, patronii unor companii dau prime angajaților săi care ajung până la 500 de dolari, chiar și transport rambursat, ore plătite, tocmai pentru a-și încuraja angajații să se vaccineze împotriva noului coronavirus, arată g4media.ro.
Mai multe lanţuri de supermarketuri acordă angajaţilor lor vaccinaţi despăgubiri ce constau între două şi patru ore plătite, potrivit sursei citate. De asemenea, angajații pot alege să nu se vaccineze din motive medicale sau religioase.
Noua variantă a coronavirusului cu o dublă mutație a apărut în India, iar anunțul a fost făcut de Ministerul Educației. În ultima perioadă, India a înregistrat cele mai mari valori zilnice la bilanț în cazuri numărului de persoane infectate cu noul coronavirus și decese, arată Adevărul.ro.
Mutațiile s-au evidențiat mai ales în statul indian Maharashtra, unde au fost făcute analize ale genomului de la mai multe probe. Oficialul a spus că există ”variants of concern” (VOC). Tulpinile „nu au fost detectate într-un număr suficient de mare pentru a stabili o relaţie directă sau pentru a explica creşterea rapidă a numărului de cazuri în unele state”.
Din ce în ce mai multe persoane au probleme mari de sănătate, după ce se infectează cu noul coronavirus. Mai mulți oameni au descoperit că ficatul este afectat destul de tare de virus, acesta fiind și cauza apariției hepatocitolizei. Pe lângă ficat, și alte organe sunt inflamate. Totuși, nu a fost depistată o cauză anume a apariției infamației. Potrivit sursei citate, afecțiunea respectivă, dacă este provocată de tromboze, se folosesc anticoagulante. Dacă de vină este medicația, atunci medicamentele sunt eliminate.
„Au fost notate mai multe motive. Poate să fie o injurie hepatică directă, poate să fie pe cauză de inflamaţie. Poate să fie pe microtrombozele care apar în covid, poate să fie şi pe medicamentaţia folosită. Au fost raportaţi în cadrul pacienţilor COVID, pacienţi care aveau de dinainte afectări hepatice şi aveau hepatocitoliză”, a declarat gastroenterologul Teodora Spătaru, arată Mediafax.ro.
Sursă foto: pixabay