Scenariu negru! Ce spune Ion Cristoiu despre organizarea examenelor naționale: „Vă garantez că vor umbla la termometre”

Publicat: 29 May. 2020, 09:06 Arhiva
Scenariu negru! Ce spune Ion Cristoiu despre organizarea examenelor naționale: „Vă garantez că vor umbla la termometre”

Jurnalistul Ion Cristoiu a abordat din nou un subiect extrem de important. Acesta este de părere că decizia de a amâna examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională pentru copii care au temperatură mai mare de 37,3 C este o mare tâmpenie.

Jurnalistul a explicat faptul că decizia pe care preşedintele ţării a luat-o va crea probleme.

„Cred că visul lui Anisie şi Ludovic Orban ar fi fost să nu se organizeze Evaluarea Naţională şi Bac-ul pentru că fi un mare balamuc. Decizia de a amâna examenele pentru cei care au temperatură mare este o mare tâmpenie. Cei care aveau temperatură mare puteau să meargă în altă sală, dar Klaus Iohannis a impus să amâne examenul. Decizia va stârni foarte multe probleme. E vorba despre întoarcerea din drum a unui elev pornit să dea Bacalaureatul”, a afirmat jurnalistul.

Ion Cristoiu s-a declarat nedumerit şi a explicat că nu poate înţelege de ce premierul ţării, Ludoic Orban şi Monica Anisie, Ministrul Educaţiei nu au luat o decizie în ceea ce priveşte organizarea examenelor, dar în schimb s-au dus la preşedinte pentru a lua hotărârea.

„Avem un ministru al Educaţiei şi un premier. Ei iau o căciulă de bani ca să ia o decizie în legătură cu Bacalaureatul. Dl. Klaus Iohannis e mai luminat, de ce s-au dus ministrul Educaţiei şi premierul la Cotroceni? Peste ministrul Educaţiei este naţiunea, societatea, elevii, de ce s-a dus să-i ceară sfatul preşedintelui? Mi s-a părut un exerciţiu de ceauşism fără precedent şi rezultă că Iohannis a decis. Dar va fi şi responsabil de această problemă pentru că noutatea e că se dă exemen, se dă Bacalaureat, dar atunci când te găseşte cu 37,5 … dar eu cred că vor umbla ei, vă garantez eu că vor umbla că oricum alea sunt nişte chinezării de doi lei. O să umble la fiecare şcoală. O să spună bă umblaţi la ele să nu facă 37 cu 4 că e jale”, a susţinut publicistul.

„E o comedie peste tot”

Totodată, jurnalistul atrage atenţia aspupra faptului că nu s-a luat o decizie privind purtarea măştilor la examene, afirmând că ar fi fost mai bine dacă se renunţa la controlul epidemiologic.

„Nu s-a decis în legătură cu măştile ceea ce e o foarte mare problemă. Purtarea măştii poate să afecteze emoţiile, capacitatea de concentrare. În loc să se adreseze colectivităţilor, naţiunii, ministrul Educaţiei, singura care poate să decidă, s-a dus la alt om şi Klaus Iohannis a decis că cei care au temperatură vor da examenul în toamnă. Mă îndoiesc că elevii şi părinţii vor fi încântaţi că, deşi ei, s-au pregătit au avut ghinion şi se duc la toamnă (…) Până acum amânarea avea legătură cu elevul, dar acum e în afara voinţei elevului (…) Cred că trebuia renunţat la acest control epidemiologic. Oricum e o comedie peste tot şi se putea face o excepţie”, a conchis jurnalistul.

Publicat: 29 May. 2020, 09:06 Arhiva
Pe aceeași temă