Scăpăm de iarnă cu adevărat? Prognoza meteo în aprilie. Cum va fi vremea de Paște și 1 mai

Publicat: 13 apr. 2021, 11:53 Autor: Elena Arhiva
Scăpăm de iarnă cu adevărat? Prognoza meteo în aprilie. Cum va fi vremea de Paște și 1 mai

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat marți dimineață prognoza meteo pentru perioada 12 aprilie – 10 mai 2021. Astfel, din păcate, pe români îi așteaptă sărbători mai friguroase, de Paște și de 1 mai, temperaturile medii vor fi ușor mai scăzute decât cele obișnuite pentru această perioadă.

12 – 19 aprilie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în jumătatea vestică a ţării. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nordică a țării, dar mai ales în regiunile centrale și de nord-vest, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

19 – 26 aprilie

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă. Dar cu posibilitatea unui deficit local în extremitatea nordică a țării.

26 aprilie – 3 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane, relatează ANM.

 3 – 10 mai

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Sursa foto: Pexels.com

Publicat: 13 apr. 2021, 11:53 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă