Satul cu oameni longevivi! Toti au peste 100 de ani si consuma un singur aliment care ii mentine in forma

Publicat: 04 iul. 2017, 12:07 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete

Satul cu oameni longevivi! Si se pare ca secretul acestei varste inaintate consta in consumul unui singur aliment. Este un lucru care i-a uimit pe oamenii de stiinta din Italia.

Cercetatorii de la Facultatea de Medicina din San Diego si cei de la Universitatea La Sapienza din Roma au condus un studiu. Au luat 300 de persoane cu varsta de peste 100 de ani din acelasi sat din Italia, informeaza gustarte.ro.

Este vorba de satul Acciaroli care e renumit pentru rata scazuta a bolilor de inima. Pe langa asta, sindromul Alzheimer este rar intalnit intre locuitorii lui. Oamenii care locuiesc in Acciaroli depasesc cu mult speranta de viata a italienilor (83 de ani).

Satul cu oameni longevivi – Secretul lor

batrani sat Acciaroli rozmarinCercetatorii au constatat ca toti oamenii de aici au un lucru in comun. Toti consuma rozmarin zilnic si considera ca dieta aceasta ii tine in forma.

„Suntem primii cercetători cărora li s-a permis să studieze populaţia din Acciaroli. Scopul acestui studiu pe termen lung este să descoperim de ce aceşti 300 de oameni trăiesc atât de mult, prin efectuarea unor analize genetice complete şi examinând stilul lor de viaţă şi în mod particular dieta”, spune Alan Maisel, medic cardiolog şi profesor la San Diego School of Medicine.

batrani sat Acciaroli„Am observat că în dieta lor există foarte mult rozmarin, o plantă excepţională, dar şi că fac multe drumeţii lungi pe munte pentru a obţine această plantă. Iar acest exerciţiu fizic împământenit în stilul lor de viaţă contribuie şi el clar la vârsta înaintată”, afirmă un alt cercetător.

sat Acciaroli„Dieta şi stilul de viaţă mediteraneene sunt foarte sănătoase pentru inimă şi previn diabetul de tip 2, anumite forme de cancer şi demenţa. Va trebui să aflăm dacă un singur aliment din dietă, respectiv rozmarinul, este răspunzător de efectele asupra sănătăţii lor sau dacă este vorba despre o combinaţie de mai mulţi factori – consum crescut de fructe, legume, plante, peşte, ulei de măsline ca sursă principală de grăsime, cantităţi moderate de vin şi plimbari dese”, spune Jessica Fishman Levinson, nutriţionist şi cercetător la Nutritioulicious.

Publicat: 04 iul. 2017, 12:07 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă