Sangria de Revelion: invata sa iti prepari acasa aceasta bautura de sarbatori! Este o bautura potrivita pentru mesele de sarbatori. E delicioasa, aromata si usor de preparat. Este o bautura cu care iti vei incanta prietenii!
Sangria de Revelion se face usor. Ai nevoie de bautura si cateva fructe. Este indicat sa o prepari cu cateva ore inainte de a o servi. Pastreaza apoi mixul in recipiente din sticla pentru ca plasticul sa nu altereze gustul.
Gramajul il poti alege tu in functie de preferinte. Poti adauga mai multe fructe de padure sau mai putine. Poti mixa afinele cu zmeura sau orice alt fruct doresti.
– vin rosu romanesc sau spaniol
– coniac
– suc de portocale (fresh strecurat, fara pulpa)
– suc de rodii (fresh, strecurat)
– portocale, mandarine sau clementine
– mere
– afine
– zahar
– apa
1. Taie portocala in felii taiate in jumatate. Apoi taie marul in patratele cat mai mici.
2. Adauga afinele, apa si zaharul intr-o oala. Lasa-le sa fiarba si, dupa ce au dat in clocot, lasa focul mic. Amesteca si tine sosul pe foc timp de 5 minute. Afinele se vor inmuia si deschide.
3. Foloseste o spatula pentru a zdrobi afinele fierte. Incearca sa scoti cat mai mult suc din ele. Strecoara acest sos de bucatile de fruct. Afinele fierte pot fi pastrate pentru iaurt sau tarte.
4. Pune sucul intr-un bol si apoi adauga vinul, coniacul, freshul de portocale, freshul de rodii, marul tocat si portocala feliata.
5. Acopera bolul cu folie alimentara si baga-l la frigider timp de 4 ore, cel putin. Il poti lasa si o zi daca vrei.
6. Serveste bautura cu bucati de fructe in ea sau strecurata, daca vrei. Poti adauga si cuburi de gheata.
Sursa: theyummylife.com