Salata de boeuf cu ciuperci, reteta de post sau pentru cei care nu mananca deloc carne!

14 12. 2018, 16:13

Salata de boeuf cu ciuperci e o reteta de post delicioasa. Poate fi pregatita si consumata si de cei care nu mananca deloc carne. Daca preferi totusi carnea, avem pentru tine o reteta de salata de boeuf cu somon, o reteta de salata de boeuf cu piept de pui, o reteta de salata de boeuf fara carne, pentru vegetarieni, si o reteta de salata de boeuf cu carne, traditionala.

Aceasta reteta de salata de boeuf cu ciuperci, de post, e indicata pentru seara de Revelion cand e bine sa mananci peste, nu carne de pasare.

Salata de boeuf cu ciuperci, reteta de post

Ingrediente salata de boeuf cu ciuperci:

4 cartofi mari
2 morcovi maricei
o albitura
200 gr ciuperci proaspete sau conservate
200 gr mazare la punga
5 castraveciori murati
150 gr masline negre
1 borcan maioneza de post
sare si piper

Preparare salata de boeuf cu ciuperci:

1. Se spala cartofii in coaja si se curata morcovii. Se pun la fiert, in cate o oala separata. Puteti folosi si albitura, daca sunteti fani.

2. Dupa fierbere, se scurg si se lasa la racit. Apoi se taie cubulete de dimensiunea mazarii.

3. Mazarea se pune la fiert, daca e cruda, sau se spala si se scurge bine, daca e la conserva.

4. Se spala ciupercile si se pun la fiert timp de 15 minute. Se scurg, se racesc si se taie marunt. Daca sunt ciuperci din conserva, se spala cu apa rece, se scurg si se toaca.

5. Cartravetii murati se spala, se scurg bine de zeama lor si se toaca cubulete marunte. E important ca ei sa fie scursi bine de tot.

6. Maslinele se spala, se desareaza daca e nevoie, si se taie in 4 bucati mici.

7. Toate ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca bine. Se pune sarea, piperul si maioneza. Se adauga si 2-3 linguri de mustar dulce.

Sursa: avantaje.ro