S-o ajutăm pe Otilia, o fetiță de 3 anișori cu o tumoră de 2 kilograme!

Publicat: 29 Apr. 2021, 11:10 News
S-o ajutăm pe Otilia, o fetiță de 3 anișori cu o tumoră de 2 kilograme!
Otilia este o fetiță de doar 3 anișori, care poartă după ea o tumoare de 2 kilograme. Părinții au fost nevoiți să o ducă la Paris – Gustave Roussy, pentru a ști sigur că au făcut tot ce le stă în putință. Însă tratamentul și costurile de internare sunt enorme, iar părinții micuței au nevoie de ajutorul nostru. 
În urma analizelor efectuate de către medicii din Paris, Otilia a fost diagnosticată cu Limfom cu celule T agresiv, un tip de cancer extrem de rar și foarte rar întâlnit la copii. Potrivit medicilor, boala cu care micuța se luptă, poate fi tratată, dar există o foarte mare posibilitate de recidivă. Pentru copila de doar 3 anișori urmează 7 luni cu chimioterapie agresivă, iar următoarele 18 luni chimioterapie de menținere.
”  Și la bine și la rău! Tati, sper să vină și ziua în care o să le uiți pe cele de azi! Dar eu îți scriu ca să îți aduc aminte cât de puternică ești. După cum ne spun medicii de aici, de la Gustave Roussy, se pare că porți cu tine o tumoare de 2 kilograme încă de foarte mică și tu nu ne-ai arătat niciun semn de slăbiciune. Ai fost puternică și. deși ai 12 kilograme, ai cărat cu tine o tumoare de 2 kilograme, practic aproape 20% din tine!!! Ți-a acaparat toată cutia toracică împingând în plămâni, inimă și trahee.
De asta ai și început să te sufoci, că ți-a împins în trahee încât aproape că ți-a închis-o. A vrut să te sufoce de vie! Timp de o lună am fost la diverși medici și nu am găsit nimic, doar o suspiciune de astm. După ce am făcut tratament pentru astm, timp în care te sufocai din ce în ce mai mult, am ajuns într-un final să ne internăm.
În spital ți-au făcut un CT cu substanță de contrast și aceasta a fost pentru prima oară când am aflat că ai o tumoare. Ca să nu se întâmple o dramă trebuia făcut ceva urgent. Nu puteam să așteptăm cele aproximativ 14 zile în care îți vine rezultatul la biopsie și după care poți începe un tratament. Așa că am hotărât cu mama ta să te luam pe semnătură și să luam avionul spre Paris – Gustave Roussy.
În avion, din cauza presiunii, a oboselii și a tumorii care apăsa pe trahee ai intrat în stare de inconștiență. Mulțumesc echipajului din avion, care ne-a adus o butelie cu oxigen și care a chemat o salvare pentru noi pe aeroport. Avionul a aterizat cu aproximativ 10 minute mai devreme, de unde trag concluzia că am cam aterizat cu frâna de mână doar doar să nu te pierdem. Am ajuns la spital unde te-au internat de urgență, asta după ce ne-au subliniat că o zi de internare costa 2.700 euro. Nu știam dacă avem banii, dar oricum nu conta.
În prima zi de spitalizare, pentru că erai în stare critica te-au mutat la reanimare unde ți-au recoltat pentru biopsie direct din plămâni aproape pe viu! Tot aproape pe viu ți-au recoltat și din măduva și osul iliac! Nu înțelegeam de ce să chinui așa un copil de 3 ani. Ulterior, am aflat că din cauza mărimii tumorii, nu puteau să te anestezieze total pentru că exista riscul ca tumoarea să se prăbușească peste plămâni și inimă. N-am avut curajul să mă gândesc la urmări. Și pentru că ești puternică, Dumnezeu a îngăduit să fii încercată.  Ți-au montat tot aproape pe viu și un cateter, pentru că nu mai aveai vene în care să te înțepe, erau toate sparte. Dar după toate astea, ți-au putut administra tratamentul de care aveai nevoie și a fost pentru prima oara după o luna în care ai putut să dormi.
Acum știm că e cancer și mai știm că am început deja tratamentul, unul agresiv după cum spun doctorii (cui pe cui se scoate). Ne-au avertizat că e atât de agresiv încât joi nu o să mai ai păr, așa că am luat atitudine, că doar suntem curajoși și ne-am tuns singuri. O să îmi lipsească cârlionții tăi.  dar nu-i așa că o să îi ai din nou?!…pentru că ești curajoasa.”, este mesajul postat de tatăl Otiliei.
Conturile in care se pot face donatii sunt:
Titular: PAUL ONCESCU
RO28BTRL04501203S89584XX -Ron
RO03BTRL04504203S89584XX -Euro
SWIFT: BTRLRO22
Revolut: RO56BREL0005507017740100
@paul8wecy
+40 724 059 144
BT pay 0724059144
Publicat: 29 Apr. 2021, 11:10 News
Tags:
Pe aceeași temă