Rugăciune către Sfântul Dumitru pentru vindecare! Se spune pe 26 octombrie

Publicat: 24 oct. 2022, 10:10 Autor: Camelia News

Rugăciune către Sfântul Dumitru pentru vindecare. Anual, Sfântul Dumitru se sărbătorește în data de 26 octombrie, fiind un eveniment foarte important pentru români. Sfântul Dimitrie Izvorător de Mir a trăit pe vremea împăraților Dioclețian și Maximian Galeriu și era fiul voievodului cetății Tesalonicului.

De ce se numește Sfântul Dimitrie Izvorător de Mir? Din moaștele sale a curs și curge mir, astfel primind acest nume. Mirul este dăruit persoanelor pentru vindecare.

Calendar ortodox 26 octombrie. Există și o serie de tradiții pe care oamenii le respectă: nu se folosește pieptănele, pentru că altfel vei atrage necazuri și primejdii; cine are datorii ar trebui să le plătească până la Sf. Dimitrie pentru a-i merge bine tot anul viitor; în această zi se taie coama cailor tineri, ca să crească frumoasă.

Calendar ortodox 26 octombrie. Rugăciune către Sfântul Dumitru pentru vindecare

„Sfinte Dumitru, tu ai fost ales de Dumnezeu şi hărăzit să ocupi funcţia de proconsul, în timpul crudului persecutor al creştinismului, Maximilian; lucrul acesta ţi-a îngăduit să poţi veşti cu mai multă uşurinţă şi autoritate cuvântul mântuitor al sfintei Evanghelii.

Tu nu te-ai lăsat impresionat nici de promisiunile tiranului, nici de ameninţările lui, ci ai renunţat la orice demnitate lumească pentru a câştigă fericirea veşnică.

Împărţind toate bunurile tale celor săraci ai mers la închisoare cântând cel mai frumos imn de biruinţă al creştinilor: ‘Aleluia.’ Străpuns de sulitele ucigaşilor te-ai asemănat cu Mântuitorul tău răstignit pe cruce.

Te rog mijloceşte-mi şi mie harul să gust măcar în parte fericirea pe care o da trăirea sinceră a credinţei. Binecuvântează-mă şi pe mine, că să mă pot împotrivi greutăţilor pe care le întâlnesc în strădania de a-mi apară credinţă.

Bunul Dumnezeu a răsplătit cucernicia şi dragostea cu care ai îndurat toate suferinţele săvârşind nenumărate minuni cu moaştele tale, care atunci când au fost găsite emanau un parfum plăcut mirositor.

Da-mi şi mie harul să fiu în viaţă o plăcută mireasma a lui Cristos în mijlocul lumii stricate şi să duc pe cât mai mulţi pe drumul mântuirii prin pildă şi rugăciunea mea. Amin”.

Sursă foto: Cancan

Publicat: 24 oct. 2022, 10:10 Autor: Camelia News
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă