Rostopasca, planta minune a primăverii. Videcă peste 150 de boli!

Publicat: 14 apr. 2021, 15:50 Autor: Elena Life
Rostopasca, planta minune a primăverii. Videcă peste 150 de boli!

Rostopasca (Chelidonium majus) este o plantă erbacee perenă, care înflorește începând cu luna mai, până la începutul toamnei. În limba latină, coeli donum înseamnă „darul cerului”, un nume care arată cât de mult o apre­ciau anticii.

În prezent, rostopasca este recomandată că remediu în peste 150 de afecțiuni, de la dermatoze și până la cancer sau la infecțiile virale. Rostopasca poate fi utilizată sub formă de ceai, tinctura, pulbere, infuzie combinată sau că și catapalsma.

Beneficii

– luptă cu organismele dăunătoare
– ameliorează problemele gastrice
– ajută regenerarea hepatica, fiind indicat în afecțiunile hepatice inflamatorii, iar prin acțiunea antivirala este recomandată sub formă de ceaiuri și tincturi, că adjuvant în terapia hepatitelor B și C
– are proprietăți antioxidante
– atimulează activitatea bilei
– ameliorează colită ulcerativă
– ameliorează dermatită atopica
– efect analgezic

Reacții adverse

Rostopasca trebuie luată întotdeauna după ce te consulți cu medicul specialist întrucât poate avea efecte nedorite, mai ales dacă nu se respectă recomandările privind cantitatea. Femeile însărcinate sau care alăptează nu ar trebui să consume rostopască, întrucât nu se știe încă dacă este sau nu dăunătoare.

De asemenea, persoanele care suferă de boli autoimune precum artrită reumatoida, lupusul sau scleroză multiplă ar trebui să evite rostopasca, întrucât această stimulează activitatea sistemului imunitar, ceea ce ar putea duce la agravarea simptomelor bolilor autoimune.

Iată câteva indicații terapeutice ale rostopascai:

Boli ale ficatului – în acest caz, rostopasca se administrează sub formă de pulbere. Un vârf de cuțit de 4 ori pe zi, în cure de 3 săptămâni, cu 7-10 zile de pauză. Este un remediu excelent pentru persoanele cu afecțiuni ale ficatului apărute în urmă intoxicațiilor și a otravirilor, a infecțiilor cu virusul hepatitei.

Cancer – sucul de rostopasca aplicat pe zonele afectate de cancerul de piele, dar și pe tumorile exteriorizate, face adevărate minuni. Pulberea administrată intern ameliorează starea bolnavilor de cancer. Se ia un sfert de linguriță de pulbere de rostopasca de 4 ori pe zi, în cure de 2 luni, cu 20 de zile de pauză. Este un remediu cu efecte imunomodulatoare (ajută la distrugerea celulelor maligne de către sistemul imunitar) și cu o posibilă acțiune citostatică directă. Conform cercetătorilor străini, substanțele active din rostopasca sunt eficiente în cancerul pancreatic, ovarian, faringian, de colon, de san și de ficat, scrie sfatnaturist.ro.

Herpesul bucal și genital – se combat eficient, atât intern, cât și extern, cu ajutorul tincturii de rostopasca. Intern, se administrează câte o linguriță de tinctura de 3 ori pe zi în cure de 12 zile. Extern, se combină tinctura de rostopasca, în proporții egale, cu tinctura de propolis. Se aplică prin picurare pe zona afectată, de 4-6 ori pe zi. Efectele sunt rapide și de durata.

Citește și: Levănțica. Beneficii neștiute. Cum se prepară ceaiul de levănțică

Sursa foto: Pixabay.com

Publicat: 14 apr. 2021, 15:50 Autor: Elena Life
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă