EXCLUSIV | Cum se simte Rona Hartner acum + Și-a cumpărat loc de veci: “Obosește inima foarte tare din cauza citostaticelor…”

Publicat: 07 sept. 2023, 12:12 Autor: Dora Bazavan Vedete

După cumplita veste că are din nou cancer, de această dată în stadiul 4 la plămâni, și metastaze pe creier, Rona Hartner a rămas la fel de credincioasă și optimistă.

Actrița și cântăreața a început acum trei săptămâni tratamentul cu citostatice, se simte deja mai bine. A fost externată din spital și a ajuns acasă la ea. Problemele de sănătate au marcat-o în primele zile însă după ce s-a adunat, Rona Hartner a privit cu credință spre viitor.

Rona Hartner și-a cumpărat loc de veci

Se pare că tratamentul pe care i l-au administrat medicii au dat roade de vreme ce Rona Hartner a primit vești mai bune cum că metastazele de la creier au scăzut la jumătate după două săptămâni. În tot acest timp, vedeta s-a rugat și s-a împărtășit în fiecare zi.

Ajunsă acasă, Rona Hartner și-a reluat obiceiurile sănătoase și a început să facă sport și înot care este foarte benefic și o ajută să își refacă capacitatea pulmonară. A făcut și șpagatul în apă ceea ce i-a uimit pe cei care au observat-o în acel moment.

“Am reluat sportul, fac cam 7-8 kilometri de mers pe jos pe zi. Am reluat sala, fac bicicletă, lucrez foarte mult pe stretching fiindcă nu pot să fac încă forță, obosește inima foarte tare din cauza citostaticelor. Apoi merg și înot la mare. Singura chestie glumeață este că sunt obligată să înot îmbrăcată din cap până în picioare.

Adică am un costum de baie complet, întreg, pentru că nu am voie să mă afișez deloc la soare și profit să fac sport și în apă așa că acum două zile am descoperit  că pot să fac din nou șpagatul în apă și cred că o tipă m-a filmat și m-a pus pe TikTok, pentru că nu se aștepta că o femeie îmbrăcată într-un costum de baie turcoaz complet să facă și șpagatul în apă.

“Obosește inima foarte tare din cauza citostaticelor…”

Dar eu în apă mă simt ca acasă și atunci  profit să fac exerciții chiar și de forță în apă pentru că  astfel îmi lucrez mult mai mult mușchii și obosesc mult mai puțin, așa pot să și înot, pot să și fug în apă pentru că nu-mi distrug ligamentele. Fac foarte mult Aqua Gym, ca să zic așa. Am reluat sportul bine, nu în glumă, pentru că este singură soluție să îmi refac capacitatea pulmonară! Așa că la trei săptămâni după începutul citostaticelor deja fac sport cam două ore pe zi!”, mărturisește Rona Hartner exclusiv pentru Ciao.ro.

A făcut-o să plângă pe Mirabela Dauer

În cursul zilei de ieri, Rona Hartner a intrat prin Skype în cadrul emisiunii “Exclusiv VIP” prezentată de Cristi Brancu la Prima TV, acolo unde erau invitate în platou Mirabela Dauer și Ozana Barabancea. Ambele au fost emoționate atunci când și-au văzut și auzit colega de breslă vorbind despre starea ei de sănătate. Mirabela Dauer a izbucnit în lacrimi la un moment dat pentru că și ea a trecut printr-o problemă de sănătate care a dat-o la un moment dat peste cap.

“Plâng de bucurie că vei veni aici. O să fii bine, o să fii sănătoasă, trebuie să fii sănătoasă! Un om atât de iubitor, care iubește cum ești tu… trebuie să fii sănătoasă! Rona,  să fii sănătoasă! Eu sunt alături de tine, empatizez cu tine, probabil că am fost în aceeași situație! Suntem bine, suntem iubite de Dumnezeu, vreau să-i mulțumesc nașului meu, el m-a făcut bine, el, nașa, au fost alături de noi…”, a mărturisit, în lacrimi, Mirabela Dauer.

Rona Hartner și-a cumpărat loc de veci

Tot în emisiunea de ieri a lui Cristi Brancu, Rona Hartner a făcut o mărturisire șocantă: și-a cumpărat loc de veci în luna iulie.

“A fost greu! În luna iulie mi-am cumpărat și loc de veci! Perioada următoare este ciudățică, trebuie să anulez toate concertele. Nu am rezistență fizică. Acum, după o piesă sau două, am obosit, nu mai am suflu. (…) Știu că Dumnezeu are un plan pentru mine. În fiecare zi la 8.30 dimineața mă împărtășesc! Eu nu am voie să plâng. Am multe miracole, mă vedeți acum că sunt mai împlinită. Cancerul răspunde la ultimul model de citostatice din lume care este fără niciun efect secundar asupra mea. Este foarte dificil de tratat. Cred că într-o lună opresc tratamentul. Este extraordinar!”, a precizat Rona Hartner la Exclusiv VIP.

Rona Hartner a făcut o mărturisire șocantă

“Am fost cu copilul meu care ieșise de la școală de make-up artist, era fericită, a luat diplomă, peste 3 zile mergeam la notar cu copilul ca să-mi fac testamentul, să-i las totul! (…) Am intrat într-un post, nu puteam să mănânc, nu mai aveam gust, nimic. Am zis că  eu las totul baltă, mă așez într-un pat și dorm, am avut maslu, apă sfințită în fiecare zi…”, a mai mărturisit Rona Hartner în emisiunea menționată mai sus.

Vedeta a început să se simtă puțin mai bine și este optimistă în ceea ce o privește.

Publicat: 07 sept. 2023, 12:12 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă