Românca Isabelle Vlădoiu a devenit un nume important în America la doar 30 de ani. Cum a reușit să se facă remarcată

Publicat: 24 mai 2023, 13:11 Autor: Camelia Vedete

Românca Isabelle Vlădoiu este specialistă în Drepturile Omului la nivel internațional și fondatoarea US Institute of Diplomacy and Human Rights.

Isabelle Vlădoiu locuiește în America, la Washington, și de mai bine de o decadă, lucrând în domeniul drepturilor omului, a pregătit mai mult de 15.000 de persoane. Toate în educația privind drepturile omului, prevenirea traficului de persoane, diversitate, echitate și incluziune, precum și securitate globală. Are puțin peste 30 de ani și este singura româncă decorată de doi președinți americani: D. Trump și J. Biden, conform goodnewsfromromania.

Cum a decis să plece în America

Pe parcursul călătoriei mele academice, am avut privilegiul de a studia la instituții prestigioase atât în România, cât și în Statele Unite. Ceea ce mi-a oferit o înțelegere cuprinzătoare a dreptului și relațiilor internaționale. Am obținut diploma de licență în drept de la Facultatea de Drept a Universității din București, în România. Această bază solidă în drept m-a echipat cu un cadru legal puternic și abilități de gândire critică. A pus bazele pentru eforturile mele viitoare în domeniul drepturilor omului.

Dorind să-mi lărgesc orizonturile și să aprofundez înțelegerea mea în domeniul dreptului internațional. Am urmat un program de masterat la Universitatea Transilvania din Brașov, specializându-mă în Dreptul Internațional și European. Acest program mi-a permis să explorez cadre legale complexe și să dezvolt o înțelegere subtilă a sistemelor legale globale și a interacțiunii acestora.

Românca Isabelle Vlădoiu a devenit un nume important în America la doar 30 de ani

Pe lângă preocupările academice în drept, am recunoscut importanța diplomației publice în promovarea înțelegerii și colaborării între națiuni. Pentru a-mi îmbunătăți cunoștințele în acest domeniu, am absolvit un certificat postuniversitar în diplomație publică. Care m-a echipat cu abilități valoroase în comunicare eficientă, negociere și relații internaționale.

Când am ajuns în Statele Unite, am înțeles importanța de a dobândi o perspectivă americană asupra dreptului și drepturilor omului. Pentru a realiza acest lucru, m-am înscris într-un alt program de Master în Drept la Facultatea de Drept a Universității de Stat din New York, la Buffalo. Această experiență mi-a furnizat insights valoroase în sistemul juridic american, practicile drepturilor omului și relațiile internaționale din perspectiva SUA.

A fost decorată de doi președinți americani

Am avut privilegiul extraordinar de a primi nu doar unul, ci două premii distinse de la doi președinți americani, președintele Trump și președintele Biden. Aceste premii au o importanță semnificativă pentru mine, nu doar ca recunoaștere a realizărilor personale, ci și ca o dovadă a impactului și influenței muncii mele.

The President’s Volunteer Service Award, pentru care am primit Medalia de Aur în 2018 din partea președintelui Trump, este o onoare prestigioasă care recunoaște persoanele care au demonstrat un angajament excepțional față de serviciul comunitar. Pentru a obține Medalia de Aur, trebuie să dedici peste 500 de ore de voluntariat într-un singur an. Această recunoaștere reprezintă nu doar timpul și efortul substanțial pe care l-am dedicat în slujba celorlalți, ci și diferența tangibilă pe care am făcut-o în comunitatea mea. Este un simbol al valorii acordate voluntariatului și a schimbării pozitive pe care o aduce.

Cum a reușit să se facă remarcată

Mai recent, în 2022, am fost profund mișcată să primesc un Lifetime Achievement Award din partea președintelui Biden. Această distincție deosebită recunoaște impactul și importanța acumulată a muncii mele de-a lungul anilor. Ea apreciază contribuțiile durabile pe care le-am adus în avansarea umanității, promovarea valorilor americane și lupta pentru schimbări pozitive. A fi distinsă cu un premiu pentru realizări de-o viață este o dovadă a efectelor de durată și extinse ale eforturilor mele în domeniul drepturilor omului și diplomației.

Ceea ce face aceste onoruri și mai remarcabile este faptul că sunt singura româncă care a primit două premii de la doi președinți americani. Această distincție evidențiază caracterul excepțional al realizărilor mele și recunoașterea pe care am primit-o la nivel internațional. Este o sursă de mândrie pentru mine și întărește importanța muncii mele în domeniul drepturilor omului și diplomației.

Aceste premii nu reprezintă doar realizări personale, ci și simboluri de încurajare și inspirație pentru alti tineri, a declarat Isabelle Vlădoiu pentru sursa mai sus citată.

Publicat: 24 mai 2023, 13:11 Autor: Camelia Vedete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă
×