Rodica Popescu Bitănescu, la un pas de moarte, după ce s-a îmbolnăvit de Ebola: „Nu aveam bani de spital”

Publicat: 28 feb. 2024, 13:02 Autor: Hermina Hagianu Vedete

Rodica Popescu Bitănescu este fără urmă de îndoială una dintre cele mai apreciate actriţe din România. Vedeta a apărut întotdeauna cu zâmbetul pe buze în faţa publicului său, însă în sufletul ei a ţinut ascunse multe amintiri dureroase. Şi-a găsit puterea să le depăşească pe fiecare, dar nu le-a uitat. În cadrul unui interviu mai vechi, a povestit cum a fost la un pas de moarte după ce s-a îmbolnăvit de Ebola.

Copilăria celebrei actriţe nu a fost deloc uşoară. Familia sa nu a avut o situaţie materială bună, s-a luptat cu multe lipsuri, însă nu i-a lipsit niciodată zâmbetul.

Rodica Popescu Bitănescu a trecut prin momente grele

Invitată în emisiunea lui Denise Rifai, marea actriță a povestit că a fost la un pas de moarte, după ce atât ea, cât şi tatăl ei s-au îmbolnăvit de Ebola. Rodica Popescu Bitănescu îşi aminteşte că a pierdut foarte mult sânge și nu avea cum să meargă la spital din cauza situaţiei financiare precare.

Denise Rifai: Ce i-ați cerut lui Dumnezeu și nu v-a dat?

Rodica Popescu Bitănescu: Eu n-am avut niciodată gripă porcină. Eu am avut tot Ebola. Am avut Ebola, acea boală cumplită. Când eram studentă am avut această Ebola. De fapt, era un fel de gripă asiatică, care umbla, și din care murea foarte multă lume.

Și în pușcărie la tata mureau mulți. Atunci a fost momentul grav. Eu muream acasă și tata putea să moară la Pitești. Problema este că îți curgea sânge din nas doar dacă întorceai capul puțin. Am pierdut atâta sânge! Pe vremea aia nu știam ce e ăla spital, nu aveam bani de spital, de abia aveam ce să mănânc. Am scăpat printr-o minune. Da, m-a scăpat Dumnezeu. După aceea am avut boli din acestea gripale, viroze, care m-au întărit.

De aceea sunt eu astăzi sănătoasă și rezistentă. Am foarte mulți anticorpi. Eu acum sunt o persoană foarte rezistentă, pentru că am trecut prin foarte multe boli. Despre relația cu Dumnezeu, relația spirituală, despre care nu se poate povesti, trebuie să o ții în tine. Mi-a dat tot ceea ce i-am cerut.

 

Sursă foto: social media

Publicat: 28 feb. 2024, 13:02 Autor: Hermina Hagianu Vedete
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă