Adori aromele din Italia, fie ca e vorba de paste, pizza sau supe? Acum ai ocazia sa ti le faci acasa.
Retete de 3 supe italienesti! Sunt usor de facut si nu necesita prea mare efort. Daca adori sa gatesti sau pur si simplu vrei sa mananci o supa altfel, ai nimerit unde trebuie. Aceste preparate iti vor imbia papilele gustative si te vor duce cu gandul spre Italia! Garantat!
2 linguriţe de ulei de măsline extravirgin
250 g cârnaţi picanţi
1 ceapă medie, tocată mărunt
2 morcovi, tocaţi mărunt
2 ţeline mici, tocate mărunt
2 căţei de usturoi, pisaţi
Sare
Piper
1 kg fasole albă fiartă
1 kg roşii tocate în bulion tocate mărunt
1 supă de pui de pui
2 fire de rozmarin tocate mărunt
100 g paste mici
Parmezan proaspăt răzuit
Pătrunjel proaspăt
Se incinge uleiul intr-un vas mare. Se adaugă cârnaţii şi se prajesc 5 minute. Se adaugă ceapa, morcovii şi ţelina. Se mai lasă 5 minute. Se adaugă usturoiul şi se mai lasă 1 minut. Se asezonează cu sare şi piper. Se adaugă fasolea cu zeamă, roşiile, supa de pui şi rozmarinul. Se lasă să fiarbă. Se adaugă pastele. Se dă focul mai mic şi se lasă să mai fiarbă 8 minute. Se mai condimenteaza dupa gust. Se serveşte cu parmezan ras şi pătrunjel tocat .
1 lingură de ulei de măsline extravirgin
1 ceapă mare, tocată
3 căţei de usturoi, tocaţi
3 linguri de pastă de tomate
1 linguriţă de fulgi de chilli
450 g roşii în bulion
3 l supă de pui
230 g penne
340 g carne de pui trasă la tigaie
300 g mozzarella mărunţită
200 g parmezan răzuit
1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat
Sare
Piper
Se incinge uleiul intr-un vas. Se adăugă ceapa şi se lasă 6 minute, pana se inmoaie. Apoi, se adaugă usturoiul şi se mai lasă 1 minut. Se adaugă paste de tomate şi fulgii de chilli. Se adaugă roşiile în bulion şi supa de pui. Se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă penne-le şi se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se pun puiul, mozzarella, parmezanul, piperul, sarea şi piperul. Se lasă brânzeturile să se topească. Se serveşte în boluri cu parmezan presărat desupra şi pătrunjel.
1 lingură de unt
Jumătate de ceapă tocată
3 căţei de usturoi tocaţi
1 linguriţă de condimente italieneşti
Jumătate de linguriţă de fulgi de ardei iuţi
Sare
Piper
3 linguri de făină
1,5 l de supă de pui
250 g roşii în bulion
500 g tortellini umpluţi cu brânză
Parmezan răzuit
350 g spanac
80 g smântână pentru gătit
2 linguri de busuioc tocat mărunt
Se topeşte untul in vas. Se adaugă ceapa şi se lasă 3 minute. Se adaugă usturoiul şi se mai lasă 1 minut. Se adaugă condimentele italieneşti, fulgii de ardei iute şi făina. Se amestecă bine. Se lasă 1 minut.
Se adaugă supa de pui, roşiile, paste de roşii şi tortellini. Se lasă să fiarbă până când tortellini sunt gata.Se adaugă smântâna şi parmezanul. Se amestecă bine. Se adaugă spanacul. Se asezonează cu sare şi piper. Se presară busuioc şi se serveşte fierbinte.