10 gustari pe care le faci din 3 ingrediente! Ieftin, rapid si delicios: avocado cu creveti, inghetata de kiwi sau branza cu nuci si miere

Publicat: 16 mai 2017, 14:16 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
10 gustari pe care le faci din 3 ingrediente! Ieftin, rapid si delicios: avocado cu creveti, inghetata de kiwi sau branza cu nuci si miere

Iti doresti ceva gustos, delicios si usor de preparat? Iti prezentam 10 retete pe care le faci din 3 ingrediente cu preturi medii sau mari (gen crevetii 😀 ) si mod de preparare rapid.

1. Aripioare de pui cu miere si sos de soia

Ingrediente: 1 kg de aripioare de pui (sau mai mult, daca vin prietenii la tine), 150 grame de sos de soia, 5 linguri de miere, condimente

Mod de preparare: Amesteca mierea cu sosul de soia, apoi adauga peste ele condimentele tale preferate. Toarna peste aripile curatate si lasa amestecul timp de cateva ore la frigider. Apoi le scoti, le pui pe o foaie de copt si le bagi la cuptorul preincalzit timp de o ora. Le poti scoate cand vezi ca sunt aurii-maro.

2. Jumatati de avocado cu creveti

Ingrediente: 2 avocado coapte taiate in jumatati (adica 4 jumatati), 200 g de creveti mici curatati (fresh sau congelati), maioneza din comert sau facuta in casa, condimentele tale preferate

Mod de preparare: Jumatatile de avocado se lasa in coaja si se arunca samburii. Scoate pulpa fructului si pune-o intr-un bol. Amestec-o cu bucati de creveti si apoi adauga maioneza sau frisca. Apoi adauga condimente. Poti pune si usturoi tocat marunt. Pune amestecul in jumatatile de avocado si serveste.

3. Rosii umplute

Ingrediente: 4-5 rosii, 200-300 g de carne tocata, o ceapa, condimentele preferate

Mod de preparare: Spala rosiile si taie-le in partea superioara. Scoate din ele pulpa si semintele. Taie ceapa marunt si pune-o in tigaie, la calit. Pune pulpa scoasa din rosii si carnea tocata. Amesteca 5-8 minute. Pune carnea calita in rosiile goale si punele apoi capacelele din rosii. Pe o foaie de copt stropita cu putina apa, aseaza pe rand rosiile si da-le la cuptorul preincalzit timp de 40 de minute.

4. Branza Brie coapta cu nuci si miere

Ingrediente: o bucata de branza Brie, 2-3 linguri de miere, nuci (alune, pecan, caju etc), ulei de masline.

Mod de preparare: Pune bucata de branza intr-un vas de gatit si fa cateva taieturi in ea. Unge-o cu ulei de masline, pune folie peste ea si bag-o la cuptorul preincalzit 5-10 minute. Asteapta pana cand se topeste si scoate-o. Pune peste ea nucile tocate si mierea.

Mod de preparare 2: amesteca 1/2 pahar de Kahlua (vodca) cu 1/2 pahar de zahar brun in loc de miere. In timp ce branza Brie e la cuptor, incalzeste alcoolul cu zaharul intr-o tigaie, amestecand timp de 15 minute. Pune nucile peste branza usor topita si lasa inca 2-3 minute la cuptor. Apoi adauga siropul din tigaie si serveste cu paine prajita sau biscuiti digestivi.

5. Baba ghanoush

Ingrediente: 2 vinete, 6 linguri de ulei de masline, usturoi, condimentele preferate

Mod de preparare: Toaca usturoiul marunt si pune-l la calit in ulei de masline. Taie vinetele pe lungime, in jumatate. Pune ulei cu usturoi pe ele. Pune jumatatile de vinete intr-o tigaie si baga-le la cuptor timp de 20 minute. Apoi curata-le de coaja si baga-le la blender alaturi de condimentele preferate si restul de ulei. Serveste cu paine prajita sau biscuiti crocanti.

6. Rulouri de lavas cu somon

Ingrediente: 3-4 foi de lavas, 300-400 g de somon usor sarat, crema de branza

Mod de preparare: Feliaza somonul, ia bucatile de lavas si unge-le cu crema de branza. Pune somonul peste, ruleaza foile si pune-le in folie alimentara. Lasa-le o ora la frigider si apoi taie-le in bucati mici pentru a le servi.

7. Rosii cherry cu creveti

Ingrediente: 20 de rosii cherry, 20 de creveti mici (fresh sau congelati), 200 g de crema de branza, sare

Mod de preparare: Spala rosiile si usuca-le, apoi fa-le un capac si scoate cu grija pulpa din ele. Pune sare pe interior si intoarce-le invers pe un prosop de hartie pentru ca zeama din ele sa se scurga. Fierbe crevetii in apa sarata si strecoara-i. Curata-i de carapace daca o au. Umple rosiile cu crema de branza si apoi infige cate un crevete in mijloc.

8. Inghetata de kiwi

Ingrediente: 4 linguri de miere (sau mai mult), 4 kiwi, 120 g de suc de lime/portocala/lamaie

Mod de preparare: Cojeste kiwi si pune 3 bucati in blender. Fa o pasta din ele si apoi adauga mierea si sucul de citrice. Feliaza singurul kiwi care ti-a ramas si pune-le in forma de inghetata. Apoi umple forma cu pasta de kiwi si lasa la congelator pana ingheata.

9. Cookies cu unt de arahide

Ingrediente: 1 pahar cu unt de arahide, 1 pahar de zahar, 1 ou

Mod de preparare: Amesteca bine de tot cele 3 ingrediente. Din aluat fa biscuiti mici, rotunzi, si pune-i la copt timp de 15 minute in cuptorul preincalzit.

10. Cheesecake cu ciocolata alba

Ingrediente: 3 oua, 120 g de ciocolata alba, 120 g de crema de branza

Mod de preparare: Separa albusurile de galbenusuri. Pune albusurile la frigider. Pune ciocolata intr-un bol si topeste-o la bain-marie. Adauga crema de branza si amesteca bine de tot. Adauga galbenusurile si amesteca din nou. Scoate albusurile din frigider si bate-le bine. Adauga peste mixtura cu ciocolata. Pune foaie de copt unsa cu ulei pe o tava si toarna compozitia. Lasa cheesecake-ul la cuptorul preincalzit timp de 15 minute. Dupa ce s-a copt, opreste aragazul si lasa blatul sa se raceasca inauntru. Apoi scoate-l, presara cu zahar pudra si baga la frigider o ora inainte de servire.

Pofta buna!

Sursa: creativeideas

Publicat: 16 mai 2017, 14:16 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă
×