Rețetă ușoară de chec pufos cu cacao. Ingredientul secret pentru a nu fi înecăcios

Publicat: 14 iun. 2025, 14:23 Autor: Loredana Dumitrașcu Retete & Diete
Rețetă ușoară de chec pufos cu cacao. Ingredientul secret pentru a nu fi înecăcios

Rețetă ușoară de chec pufos cu cacao. Ingredientul secret pentru a nu fi înecăcios.

Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru chec pufos cu cacao:

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 ml ulei
  • 250 g făină
  • 50 g cacao pudră
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1 esență de vanilie (opțional)
  • 200 ml lapte (sau apă, dacă preferi)

Rețetă ușoară de chec pufos cu cacao. Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C și unge o formă de chec cu unt sau tapetează-o cu hârtie de copt.
  2. Bate ouăle cu zahărul până devin o cremă spumoasă și deschisă la culoare.
  3. Adaugă uleiul treptat, continuând să amesteci bine până se omogenizează.
  4. Incorporează laptele și esența de vanilie, dacă folosești.
  5. Cerne făina împreună cu cacao și praful de copt, apoi adaugă-le treptat în compoziție, amestecând ușor pentru a nu se forma cocoloașe.
  6. Toarnă compoziția în forma pregătită și nivelează suprafața.
  7. Coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40-50 de minute, sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.
  8. Lasă checul să se răcească în formă pentru 10-15 minute, apoi scoate-l și lasă-l să se răcorească complet pe un grătar.

Poți pudra checul cu zahăr pudră sau îl poți glazura cu ciocolată pentru un aspect și gust și mai delicios!

Poftă bună!

foto: arhiva personală

Publicat: 14 iun. 2025, 14:23 Autor: Loredana Dumitrașcu Retete & Diete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×