Rețetă saramură de pește. Este perfectă pentru Postul Crăciunului

Publicat: 29 nov. 2025, 09:18 Autor: Loredana Dumitrașcu Retete & Diete
Rețetă saramură de pește. Este perfectă pentru Postul Crăciunului

Rețetă saramură de pește. Este perfectă pentru Postul Crăciunului.

Ingrediente

Pentru pește:

  • 1 kg de pește
  • sare
  • piper măcinat
  • ulei

Pentru saramură:

  • 3 roșii mari
  • 1 ardei gras
  • 2 ardei kapia
  • 2 ardei bulgărești
  • 1 ardei iute
  • 200 ml suc de roșii
  • sare
  • piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • o crenguță cimbru
  • o căpățână de usturoi
  • mărar sau ceapă verde

Mod de preparare rețetă de saramură de pește

Mai înainte de toate se coc roșiile și ardei pe plita de la aragaz sau pe grătar, după care se docojesc și se lasă deoparte. Începă ulterior să ne ocupăm de pește.

Acesta se curăță de solzi și se eviscerează, după care se spală și se pune peste ei sare și piper, pe ambele părți. Bucățile de pește se dau prin pesmet și se pun în tigăie în uleiul încins.

Într-o oală încăpătoare se pune un lintru de apă la fiert cu câteva boabe de piper, o linguriță sau două de sare, foile de dafin și cimbru. Când acestea dau în clocot se adaugă sucul de roșii, dar și roșiile și ardeii copți. Roșiile vor trebui să fie sfărâmate cu o furculiță pentru a de dezintegra în zeamă.

Acestea se lasă la fiert timp de 10 minute, după care se stinge focul. Se pune pasta de usturoi plus alți doi căței tăiați în felii subțiri și se amestecă compoziția. Tot acum se vor pune în vas și bucățile de pește prăjit sau copt. Ulterior se pune capul și se lasă încă 5-10 minute pe foc.

Saramura de pește e gata, iar ea se servește fierbinte cu mămăligă. Pe deasupra se pune mărar proaspăt sau ceapă verde tocată.

foto: social media

Publicat: 29 nov. 2025, 09:18 Autor: Loredana Dumitrașcu Retete & Diete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×